Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witajcie.mam problem z moja e46 318d 2003r.otóz od dzis rana po przekreceniu kluczykiem w stacyjce nic sie nie dzieje....dopiero jak odepne i wepne aku to wszystko ok,ale jak postoi z godzine to znowu to samo...dodam jeszcze że za którymś razem wystarczyło że lekko poluzowałem może 1/4 obrotu lewą klemę i coś pstryknęło i już był prąd...przy tym jak juz zrestartuje aku i przekręce kluczykiem na druga pozycje to cos brzeczy ale nie tak jak pompa paliwa tylko troche głosniej tak przez ok 5 sek tak jakby jakis przekaźnik czy coś w tym stylu...nie wiem czy to ma znaczenie ale wczoraj cały wieczór i noc padał deszcz i nie wiem czy coś mogło sie zalać?aku mam nowy z boscha kupiony 2 mies.temu...jesli ktoś sie spotkał lub wie o co kaman to z góry dzieki,,,u elektryka mam wizyte dopiero za tydzień....i jak mam tak non stop bawic się z akumulatorem żeby odpalić to niefajnie :P....Pozdrawiam
Opublikowano
Od dziś już po przekręceniu kluczyka wszystko ok tylko co jakiś czas ma problem odpalić.Kręci i nic i wtedy jak nie chce odpalić to jakbym nie słyszał pompy jak chodzi po przekręceniu kluczyka,,,,i tak iles razy i dopiero za którymś razem po przekręceniu kluczyka słychać jak coś brzęczy ale głośniej niż kiedyś i wtedy odpala...ja juz nie wiem o co chodzi...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Albo pompka zdycha w co wątpie albo przekaźnik pompy paliwa, jest za bezpiecznikami w schowku, zamień go z tym od klaksonu, są takie same. Trochę mieszasz, bo raz piszesz, że nie kręci rozrusznik a raz kręci..jak nie kręci to sprawdź kostkę stacyjki, później sam rozrusznik.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
jak nie slychać pompki to nie odpala a jak slychać to od strzalu...tylko wcześniej ta pompa mruczala ciszej niż teraz...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To wychodzi, że pompka zdycha, jak chcesz mieć pewność to możesz zamienić przekaźniki jak pisałem wcześniej, ale chyba nie ma sensu.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
wydaje mi się że to będzie cos co steruje ta pompką bo dziwne że dzieje sie to od momentu kiedy to miałem problem opisany w poście...wczesniej ok wszystko było a teraz raptem nie zawsze sie zalącza i w dodatku głosniej i dłużej brzęczy po przekręceniu zapłonu...ale jutro oddaje do elektro zaufanego więc mam nadzieję ze to ogarnie :)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kolego po co pytasz jak nie czytasz odpowiedzi a na koniec dajesz auto do mechanika..ręce opadają :duh: napisałem dwa razy żebyś zamienił przekaźnik od pompy paliwa z tym od klaksonu, bo są takie same, nawet napisałem gdzie są, roboty na 10 min..mnóstwo zdjęć z opisami w necie..szkoda pisać :mad2:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
Kolego po co pytasz jak nie czytasz odpowiedzi a na koniec dajesz auto do mechanika..ręce opadają :duh: napisałem dwa razy żebyś zamienił przekaźnik od pompy paliwa z tym od klaksonu, bo są takie same, nawet napisałem gdzie są, roboty na 10 min..mnóstwo zdjęć z opisami w necie..szkoda pisać :mad2:

nikt ci nie karze odpisywać...

Opublikowano
zresztą Ty też nie czytasz bo wczesniej napisałem że czekam na wizytę u elektryka...chcialem tylko zapytać czy ktoś moze mial cos podobnego a Ty ty kozaczysz...zluzuj majty...skoro uważasz post za żenujący to nie pisz nic...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Rejestrować się na forum powinny tylko osoby pełnoletnie :lol:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL