Skocz do zawartości

[e39]klimatronic dwustrefowy problem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich zgłaszam się do forumowiczów z prośbą pomocy. A mianowicie w mojej bmw serii 5 coś się stało z klima i ogólnie z całym nawiewem auta. Szukałem podobnego przypadku lecz nie znalazłem więc opisuje swój. Jakiś czas temu odpaliłem samochód i lekko szyby były zaparowane włączam nawiew na szyby nic cisza klima cisza po chwili wszystko zaczęło hulać, pomyślałem sobie może coś tam się zamuliło zimny silnik no nie wiedziałem sam co było grane ale jak hulało to nie ma obaw do niepokoju. Wczoraj jak zwykle wsiadam do auta odpalam jadę, padało wiec szyby lekko zaparowane znów włączam nawiew na szyby nic cisza klima nic na nogi na twarz nic temperaturę od najmniejszej do największej nic na nogi na twarz do góry nic. Przedwczoraj tzn w poniedziałek jeszcze klimy używałem normalnie działała jak trzeba. Pomyślałem może jakiś bezpiecznik ale z tyłu jest tylko jakiś od nagrzewnicy i nic innego związanego z klimatronikiem nie znalazłem. Wspomnę jeszcze, że wiatraczek ten na panelu klimy często mi chodzi jak kluczyka nie ma w stacyjce i jak nawet jest zamknięty samochód pilotem on nadal chodzi kiedyś dłużej siedziałem w środku to ucichł. Poczytałem również o tym wiatraczku i nasmarowałem przeczyściłem oczywiście było lepiej cisza na jakiś czas i znowu się odzywa nawet teraz nic nie działa a wiatraczek nadal się kręci. Nie wiem czy to ma jakieś znaczenie ale wolałem o tym wspomnieć. Wczoraj wymontowałem cały klimatronic mam zamiar zaraz to przeczyścić wszystko może akurat coś pomoże.

Pozdrawiam wszystkich i proszę o jakąś podpowiedz :)

Opublikowano
Padniety jeż. Rezystor. Musisz zaopatrzyc sie w nowy. I tak ze Ci aku nie rozladowuje do rana bo czasem potrafil odpalac nawiew nq cala noc
-->> masz problem z bmką, potrzebujesz diagnostyki, podpięcia pod kompa? napisz a pomogę[/b