Skocz do zawartości

e36 318i cabrio 1998 . tempomat ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam jak w tytule posiadam bmw e36 z 1998 roku 318i cabrio auto jest orginalnie bez tempomatu ale czy jest mozliwosc dozucenia jego np. jak : kiedys mialem passata z 1998 1.9 tdi tez nie bylo tempomatu ale wystarczylo dokupic ta wajhe od swiatel z tempomate aktywowac go w ecu pare kabelkow podlaczyc i dzialal . nie orientuje sie ktos czy w bmw tez jest taka mozliwosc ?
Opublikowano

W e36 nic nie musisz programować.Kupujesz potrzebne rzeczy zakładasz i cieszysz się tempomatem potrzebujesz

moduł tempomatu

silniczek tempomatu

czujnik sprzęgła

linkę silniczek-przepustnica

i jeżeli ma być sterowany z kierownicy to tyle pod warunkiem, że masz kierownicę multifunkcyjną jeżeli nie masz to plus do tego

manetkę tempomatu

i moduł manetki

Głupcem jest ten kto przecenia sam siebie...

M.]@Ř¥

Moja e36 http://bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=134&t=189558

Opublikowano
jestes wstanie napisac ile te graty potrzebne moga kosztowac ? moze jakis link z alledrogo :P i czy kiedys montowales to . czy idzie to zrobic samemu przy dwoch lewych rekach :P ?
Opublikowano
Nie, musisz mieć nowszy od e39/e46, bo sterowanie jest po kbus. Starszy używa tradycyjnej manetki.
Opublikowano
to trzeba poszukac nowszy bo napewno bym chcial z taka kierownica :P czy jest ktos na forum co by byl wstanie np wskacac mi ktore graty trzeba dokladnie i to skompletowac w aucie oczywiscie zaplacilbym ;) bo wolalbym by ktos to zrobil co juz to robil niz sam mam cos popsuc :P oczywiscie to nie teraz tylko za jakis czas moze koniec wrzesnia
Opublikowano
Jest odpowiedni temat w dziale zrób to sam na bazie kierownicy z e39 jeśli dobrze pamiętam. Ta kierownica z e46 ma dwa naboje airbag i nie wiem czy będzie działać poprawnie w e36.
Opublikowano

Kierownica musi być jednonabojowa do poprawnej komunikacji muszą być odpowiednie panele kierownicy tak jak i sam moduł tempomatu jak kolega napisał wyżej temat taki mamy na forum jak to założyć i co potrzebne

PS.sygnał to ibus

Głupcem jest ten kto przecenia sam siebie...

M.]@Ř¥

Moja e36 http://bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=134&t=189558