Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, mam pewien problem.

Ostatnio zaczęło mi szwankować pneumatyczne zawieszenie. Gdy jadę po płaskich drogach to nic się nie dzieje, ale jak wjadę na drogę z kostki to wywala mi błąd "Level control system failure" i zaczyna mi osiadać tył. Wtedy muszę stanąć na poboczu, wyłączyć sprzęt i odpalić na nowo. Po tym zabiegu wszystko wraca do normy, ładnie pompuje i wyrównuje poziom. Nawet siadałem z tyłu i słuchałem czy pracuje pompka, wszystko wydaje OK. Po czyjej stronie może leżeć problem :?:

Opublikowano

Mój błąd, chodzi mi o nivo.

Wczoraj zaczął znów dziwnie wariować. W czasie jazdy obsiadł lewy tył, nic na komputerze nie wywalało. Gdy siadałem na bagażniku to nivo nie reagowało. Na "lewej glebie" wróciłem do domu i gdy rano odpaliłem samochód to wszystko wróciło do normy. Wcześniej był sprawdzany komputerowo i tylko to pokazało: http://oi62.tinypic.com/2vinzac.jpg

Myślę nad wywaleniem niva na rzecz klasycznych amorków jeżeli to jest aż tak awaryjne a często wyjeżdżam w trasy.