Skocz do zawartości

Problem z pneumatycznym zawieszeniem.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, mam pewien problem.

Ostatnio zaczęło mi szwankować pneumatyczne zawieszenie. Gdy jadę po płaskich drogach to nic się nie dzieje, ale jak wjadę na drogę z kostki to wywala mi błąd "Level control system failure" i zaczyna mi osiadać tył. Wtedy muszę stanąć na poboczu, wyłączyć sprzęt i odpalić na nowo. Po tym zabiegu wszystko wraca do normy, ładnie pompuje i wyrównuje poziom. Nawet siadałem z tyłu i słuchałem czy pracuje pompka, wszystko wydaje OK. Po czyjej stronie może leżeć problem :?:

Opublikowano
Przecież E65 nie ma pneumatycznego zawieszenia :roll: Pewnie chodzi ci o Nivo. Armortyzatory do sprawdzenia i diagnoza komputerowa.
Petrolhead
Opublikowano
  • Autor

Mój błąd, chodzi mi o nivo.

Wczoraj zaczął znów dziwnie wariować. W czasie jazdy obsiadł lewy tył, nic na komputerze nie wywalało. Gdy siadałem na bagażniku to nivo nie reagowało. Na "lewej glebie" wróciłem do domu i gdy rano odpaliłem samochód to wszystko wróciło do normy. Wcześniej był sprawdzany komputerowo i tylko to pokazało: http://oi62.tinypic.com/2vinzac.jpg

Myślę nad wywaleniem niva na rzecz klasycznych amorków jeżeli to jest aż tak awaryjne a często wyjeżdżam w trasy.