Skocz do zawartości

BWM X3 e83 - jaki silnik? warto?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich!

Szukam ciekawego samochodu do jazdy. Po wszystkich crv, touaregach, q5, x5 wybór padł na X3.

Szukam samochodu który się będzie bardzo dobrze prowadził, miał w miarę duży prześwit (na możliwości utwardzanych dróg, nie na teren), dawał frajdę z jazdy, miał fajne przyspieszenie oraz nie był mega drogi w utrzymaniu (żeby poważniejsze naprawy to była kwestia kilku tysięcy a nie kilkunastu). Dobrze trafiłem?

Najważniejsza rzecz: xdrive! Warto sie tym interesować? Jesli daje ogromna roznice w prowadzeniu to musze sie rozgladac za modelami 2009+ bo chce kupic wersje 3,0i 272KM (bez xdrive ta wersje mozna dostac w starszych). Jak duza jest roznica?

Wyglad (lift czy bez nie ma dla mnie znaczenia), rocznie bede robil jakies 15'000, więc paliwo mnie nie powinno zrujnować.

Co sądziecie?

Opublikowano

Wszystkie X3 są xdrive - nawet te bez znaczka.

Jeżeli szukasz z automatem to sugeruję skrzynie ZF.

Pozdrawiam

Opublikowano
X3 ---> frajda gwarantowana:)
Opublikowano
  • Autor

Czyli bez roznicy

3.0 i 272KM

czy

xDrive30i 272KM

?

Opublikowano
Czyli bez roznicy

3.0 i 272KM

czy

xDrive30i 272KM

?

Oba mają Xdrive i w przypaku manuala wersja przed i poliftowa raczej się nie różnią.

Nie wiem jak z automatem...

Pzdr

Opublikowano
kazda seria X ma xdrive :)
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Panowie a jaki silnik proponujecie do x3 :?:
Opublikowano
To juz zalezy od tego,czy lubisz jezdzic na stacje paliw czy nie : D
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
To juz zalezy od tego,czy lubisz jezdzic na stacje paliw czy nie : D

Roznie bywa :wink:

Opublikowano
Sam musisz sobie zadecydowac,ja mam 150 km i jezdzi mi sie super,dosc dobra moc,spalanie w miescie do 8 litrow.Aczkolwiek to auto w trzech litrach to musi byc juz totalny kosmos :)....No ale spalanie w miescie powyzej 12 litrow
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Mysle ze 2l 177km bedzie ok,oby tylko nie bylo klopotu z rozrzadem.
Opublikowano
177 jest dosyc awaryjna jednostka...
Opublikowano
177 jest dosyc awaryjna jednostka...

No chyba zartujesz.....przerobielem ze dwie takie i nic nie bylo poważnego :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: no chyba,ze ktoś kupił okazyjnie a potem płacze :cool2: :cool2:

W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano
Jak kupisz pewne auto z dobrej reki to i posluzy....Jak sie kupuje okazje za 40 tysiecy to pozdro 600 :P
Opublikowano
Ostatnio widzialem za 30.000 w 3.0 z 2005 ..kto tutaj pytał....no przecież to musi być już zlom :duh: :duh: :duh:
Opublikowano
A pozniej wychodzi kazdy element z innego auta heh
Opublikowano
Nie....to okazja byla od znajomego :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
jaka jest różnica pomiędzy 2,5i a 3,0i. pojemnością i mocą to wiem. Interesuje mnie zakup takiej jednostki. Na co zwrócić uwagę przy zakupie?
Opublikowano
blok silnika jest taki sam,roznia sie tylko moca :)
Opublikowano
nie ukrywam Interesowałoby mnie zagazowanie takiego motorka. Są jakieś przeciwwskazania? na pewno ma ktoś taką jednostkę zagazowaną 2.5i bądź 3.0i. proszę podzielić się jak sprawuje się X3 na gazie?
Opublikowano
Tylko jedno pytanie,czy nie szkoda niszczyc silnika ingerencja gazu? Spalanie takiej x3 w 3.0 benzynie+gaz to okolo 15 litrow gazu,co przy obecnych cenach daje Ci:15x3zł=45 zl.Bedziesz musial liczyc sie z czestsza wymiana swiec oraz innych podzespolow ktore gaz bedzie wykanczal.Kupujac 2.0 diesla spalanie masz w granicach 7 litrow: 7x5.50zł=38.5 zł.Masz spokoj z lpg,zyjesz z ta swiadomoscia,ze masz silnik w dobrej kondycji,pozniej latwiej mozna takie auto sprzedac.Mysle,ze odpowiedz nasuwa sie sama,czy warto instalowac lpg i niszczyc auto.Pozdrawiam