Skocz do zawartości

325TD FALUJE NA NISKICH OBROTACH. BYL REGULOWANY STEROWNIK

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam problem z obrotami na biegu jałowym.otórz faluje na postoju wiem ze juz przerabialiscie ten temat ale w rzadnym nie znalazlem odpowiedzi co to moze byc.na poczatku mialem problem z wyciekiem paliwa z pod sterownika zostalo to uszczelnione i wyregulowany sterownik pomoglo na jakies 10000 km ale teraz znowu faluje.nic innego sie nie dzieje nie zalerzy to od temp. silnika czy tez stylu jazdy sam od siebie tak wariuje,dzieje sie to rzadko a nawet bardzo ostatnio zrobilem 1500 i wszystko ok.prosze o porade
  • Członkowie klubu
Opublikowano

Masz ten sterownik za bardzo przesunięty w stronę kierowcy - fachowiec bedzie wiedział o co chodzi - i pewnie faluje ale takimi skokami. Poproś aby ustawił jeszcze raz. Mam nadzieje że to będzie przyczyną Twojego problemu.

Pozdro - Krzysiek.

BMW E84 2.8iX

BMW E31 840Ci M60B40

BMW Klub Polska

Opublikowano
U mnie też czasami falują obroty ale raczej gdy silnik jest gorący i wydaje mi sie też że ma to jakiś związek ze skrzynią , mam automat i gdy pojade kawałek na wstecznym potem na luzie zaczyna wariować :!: :?: :!: Czy możesz Krzysiek kogoś we wroclawiu polecic co ma takie numery w malym palcu :?:
Nie ma tego złego co by mi dobrze nie wyszło!
  • Członkowie klubu
Opublikowano

Luciu a masz czas to możemy sie spotkac i na miejscu cosik posłuchamy - jak coś to pisz - możemy się spotkac nawet dzisiaj np.: 15.00 lub trochę po w Galerii Dominikańskiej. Jak nie masz czasu to zadzwoń do Janusza - ma warsztat na ul.Legnickiej - tel.: 0607-40-43-74. Jest dobry z tym że ma dużo roboty i czasem ciężko się z nim umówić.

Pozdro - Krzysiek.

BMW E84 2.8iX

BMW E31 840Ci M60B40

BMW Klub Polska