Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 lata później...
Opublikowano
Hmm, a ja mam taki przypadek, że gdy został wymieniony olej, pomiar był na max dozwolonej wartości i dzisiaj po przejechaniu już 12 tysięcy kilometrów, nadal pokazuje to samo i nigdy w trasie nie zauważyłem by to się zmieniało. Spotkał się ktoś z czymś takim, coś jest chyba nie tak?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A jaki masz silnik? U mnie po 30k byłem na min. N47

Czy awarie tego czujnika to częsta przypadłość? Jest opcja dołożenia bagnetu?

Chyba się da. Gdzieś czytałem o dołożeniu bagneta ale nie pamiętam w jakim silniku.

Ps. Znalazłem

Dla posiadaczy BMW e90 z silnikiem N46 których wkurza brak bagnetu olejowego:

Taki sam silnik (no prawie) był montowany w E46 i tam był bagnet.

Obydwie wersje samochodu posiadały tę samą miskę olejową - o numerze 11137568565

Element nr 1 z linku

http://www.realoem.com/bmw/pl/showparts?id=VA51-EUR-05-2006-E90-BMW-318i&diagId=11_3722

W obydwu autach występowała ta sama odma

Element nr 1 z linku

http://www.realoem.com/bmw/pl/showparts?id=ET75-EUR-02-2005-E46-BMW-318i&diagId=11_3180

Bagnet w e46 jest umiejscowiony w trójniku znajdującym się w przewodzie powrotnym oleju z odmy do miski olejowej.

W e90 nie ma trójnika tylko jest przewód.

Chodzi mi po głowie przy okazji prac przy odmie w moim aucie zamiana przewodu olejowego na ten e46.

Nie mam pewności czy mocowania na pewno będą pasować, ale myślę że warto spróbować.

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano
A jaki masz silnik? U mnie po 30k byłem na min.

Po 30 czy 30000 ???

Postanowiłem zweryfikować wskazania oleju ,zlałem olej i ...okazało się iz wskazania czujnika są prawidłowe, auto konsumuje olej prawie na równi z benzyną :D

eSKa

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie, 30Kkm czyli 30.000km przejadę na jednej dolewce. Po 15.000km przy wymianie oleju mam zawsze połowę bagnetu. Tylko raz zrobiłem 30.000 km do wymiany.

W transicie 2.4tdci po 30kkm mam 1/3 na bagnecie :cool2:

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!