Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy mam problem z moją e34 525 TD.

Problem tkwi w tym że nie chcę odpalić jedynie jak psiknę samostartem to odpali lub na pycha,

jak już odpali na zimnym silniku chodzi elegancko lecz jak się rozgrzeje strasznie waluje na obrotach i gaśnie.

Może któryś z kolegów wiedziałby co to może być za przyczyna? Mechanik powiedział że pompka paliwowa ta co w zbiorniku się znajduję za słabo podaję paliwo.

Czy to możliwe?

Opublikowano
Sprawdź szczelność ukł. paliwowego. Czy w silniku nie czuć ropy? Może któryś z wężyków przelewowych jest stary i cieknie... Jeśli problem jest na zimnym i ciepłym z odpaleniem to może faktycznie pompa PRZY zbiorniku do wymiany. Jest tam też sitko,w którym zbiera się syf i trzeba je wyczyścić-taki wspomagacz filtra paliwa. Autku zawsze łatwiej odpalić jak w baku jest 20-30l paliwa. Jeśli te wskazówki nie pomogą to przyczyna tkwi w sławetnej pompie lub nastawniku. Pozdrawiam.
Nic nie stuka nic nie puka...
Opublikowano

Koledzy miałem podłączonego kompa pod samochód i nie pokazało żadnego błędu.

Czy uszkodzoną pompę paliwową pokazał by komp jako błąd?

Opublikowano

raczej chyba nastawnik do regeneracji

miałem taki sam problem ,falowanie mocne obrotów jest winą nastawnika

błąd wyświetli ale nastawnika lecz jeśli on już naprawdę będzie na wykończeniu

z którego roku auto wrzuć jakiś filmik na youtube