Skocz do zawartości

silnik 2.0d olej w chlodnicy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam nietypowy problem, dodam że samochód kupiłem z zagrzanym silnikiem po czym przeszedł regeneracje , dodam że było to 2 msc temu, typu planowanie głowicy nowa uszczelka itp. Praktycznie rzecz biorąc nowy motor. W dniu dzisiejszym sprawdziłem płyn w chłodnicy a tam nie nalot a normalnie wyciekl olej, na bagnecie widać że stanowczo ubyło. Co wy o tym myślicie...?
Opublikowano
A Uszczelniacze zawory i pierścienie też wymieniałeś ?
Opublikowano
Sprawdź chłodnicę oleju,w niej mogą mieszać się olej z płynem chłodniczym.
Opublikowano
  • Autor
Tak wszystko zmieniłem. A co lepsze dziś zadałem ze szpeniem od bmw i powiedział mi że to na 99% nie jest uszczelka pod głowica, prawdopodobnie są dwie opcję albo problem z chlodncia oleju lub pekniety blok... co wy na te wieści?
Opublikowano
Hmm stawiam na chłodnice oleju jak kolega wyżej ..Pęknięty blok hmm bardzo mało prawdopodobne ..
Opublikowano
Blok jest żeliwny wiec prędzej chłodniczka albo uszczelka.
Opublikowano
Mój szpec od BMW to sprawdza kody błędu po zapachu spalin, a jak poliże opony to jest w stanie powiedzieć czy licznik cofany. :8)
Opublikowano
Mój szpec od BMW to sprawdza kody błędu po zapachu spalin, a jak poliże opony to jest w stanie powiedzieć czy licznik cofany. :8)

to macie wspolnego szpeca z forumowym stachem (nie wiadomo kto głupszy, mechanik czy własciciel, jeden wciska kit a drugi go łyka....)

Lepiej pchać niż ciągnąć... | Bita Malowana Wy-szpachlowana...

http://oi59.tinypic.com/oqvqmr.jpg