Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam pytanko jak w temacie czy czujnik AUC ma wpływ na działanie klimy ?

A dokładniej klima działała super ale u mnie pod maską śmierdzi spalonym olejem bo jest mały wyciek z tyłu silnika i on kapie na kolektor i wtedy jak silnik pracuje olej się spala i śmierdzi. Sprężarkę chyba słyszę jak się załącza ale do środka leci zwykłe powietrze z zewnątrz a od strony pasażera nawet lekko cieplejsze.Klima nie działa. Co to może być ?

Opublikowano

Nie możesz słyszeć załączania klimatyzacji, bo ta sprężarka nie posiada sprzęgiełka elektromagnetycznego tylko wewnętrzny elektor-zawór z płynną regulacją. Załącza się gładko i nawet nie widać tego po obrotach.

Czujnik AUC jest wykorzystywany wyłącznie w momencie, jak masz ustawiony automatyczny obieg zamknięty. Nie wpływa na nic innego jak zamknięcie obiegu powietrza.

Masz problem nie związany z opisanymi przez Ciebie usterkami. Coś nie tak jest z samym układem klimatyzacji.

Opublikowano

W 320i N46 klima nie działa chyba tak jak 320d (inny kompresor).

U mnie ewidentnie nieznacznie podnoszą się obroty po włączeniu klimy. Oraz słychać jak się załącza.

A co do założyciela tematu to napisałeś, że "klima działa super", a potem że "do środka leci ciepłe powietrze".

To jak to w końcu jest? :)

Czynnik wymieniałeś?

Opublikowano
W 320i N46 klima nie działa chyba tak jak 320d (inny kompresor).

U mnie ewidentnie nieznacznie podnoszą się obroty po włączeniu klimy. Oraz słychać jak się załącza.

A co do założyciela tematu to napisałeś, że "klima działa super", a potem że "do środka leci ciepłe powietrze".

To jak to w końcu jest? :)

Czynnik wymieniałeś?

W naszych autach podnoszą się obroty przy włączeniu klimy --jak dobrze się przysłuchasz to usłyszysz jak się włączy :cool2: 320i N46 ---tak ja mam