Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Po raz kolejny już poruszany zostaje problem tempomatu w e39.

Szperając kilkanaście godzin po internecie i wymianie wszystkiego i sprawdzeniu wszystkiego co zostało zaproponowane na forum - brakuje rezultatów.

Mianowicie mój tempomat uaktywnia się na desce zegarów, ale nie łapie prędkości. Nadmieniam, że komputer nie wykazuje żadnych błędów, brałem już pod uwagę odciąganie pedału sprzęgła oraz hamulca czy przypadkiem się nie wciska, sprawdzałem komputerowo moduł tempomatu, wszystkie guziki z multi kiery sprawdzone w kompie działają. Ostatecznie podjąłem ryzyko wymiany przepustnicy co również nie przyniosło rezultatów.. Czy ktoś może doszedł o co chodzi z tym ustrojstwem ? Lubie mieć samochód w którym wszystko działa, a tempomat używam na co dzień w innych autach i bardzo się przydaje.. Jakieś sugestie na inne docelowe elementy ?

Bardzo proszę o pomoc, przyda się każda informacja.

Pozdrawiam.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
U mnie był problem z silnikiem ciągnącym linkę. Były zimne luty i silnik nie chodził. Było dokładnie jak u Ciebie. Żadnych błędów, przyciski działają, niby było ok ale nie działał. Rozbierz sobie silniczek i zobacz czy nie ma zimnych lutów ewentualnie czy styki kontaktują. Mnie pomogło. Ewentualnie podmień silnik od kogoś komu działa.