Skocz do zawartości

problem ze wskaźnikiem paliwa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam szukałem ale coś nie bardzo znalazłem info na temat mojego problemu. jak wyżej problem polega na tym iż podczas dłuższej jazdy np. w trasie wskazówka od paliwa nie opada nawet po zrobieniu 400km dopiero po zgaszeniu auta i ponownym włączeniu zapłonu wskaźnik opada tyle ile auto spaliło. Podczas jazdy po mieście jest ok bo jak wiadomo często sie gasi auto wiec wskazówka sie jakby resetowała,ale w trasie to lipa bo nie wiadomo ile paliwa zostało.
Opublikowano
jesli to nie problem z samymi zegarami a np plywakiem to proponuje zalac pod sam korek, moze plywak sie zawiesza hmmm

Lepiej pchać niż ciągnąć... | Bita Malowana Wy-szpachlowana...

http://oi59.tinypic.com/oqvqmr.jpg

Opublikowano
  • Autor
jesli to nie problem z samymi zegarami a np plywakiem to proponuje zalac pod sam korek, moze plywak sie zawiesza hmmm

pod korek jest lane cały czas zawsze tankuje do pełna i do rezerwy. problem zauważyłem dopiero teraz gdy jechałem na wakacje zalałem do pełna i po przejechaniu około 300 km wskazówka nie drgnęła jak zgasiłem auto i ponownie odpal. to wskazówka opadłą tyle ile trzeba. test zegarów był robiony i wszystko działa ok.

Opublikowano
  • Autor
ok zrobie tak. mam jeszcze jedno pytanie ostatnio cos zaczęło stukac w silniku na wolnych obrotach zdjąłem paski i przestało ok klimy ok bo na nim nie puka rolki i pasek od alternatora ok nic nie ma luzów czy szumów ale dziwne pukania dochodzą z pompy wspomagania podczas ruszania kołem w lewo prawo. kolo pasowe cale