Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie - dziś postanowiłem wymienić przednie sprężyny , podkładki gumowe , odboje amorków i łożyska , które wcześniej zakupiłem na Allegro. Po demontażu , okazało się że mam zupełnie inne łożyska - lipa straszna :duh:

Wskoczyłem na stronę : BMWstore.pl , i po nr. vinu szukam tych łożysk. I tu zaskoczenie - są 3 rodzaje , które wg. katalogu,pasują do mojego wózka, ale jest jedno ALE - do wyboru mam: Gniazdo amortyzatora (bo tak ponoć się to nazywa) , Gniazdo amortyzatora z korektą nachylenia koła + 30 MIN, oraz Gniazdo amortyzatora z korektą nachylenia koła - 30 MIN.

I jak tu stwierdzić które jest akurat dla mnie. Które powinienem zakupić i o co w tym wszystkim chodzi :mad2:

Zastanawiam się , czy jeśli mam zamontowane z gniazda z korektą nachylenia koła , a złożę to na gniazdach bez tej korekty - czy wszystko będzie OK :?:

Może ktoś może mi coś podpowiedzieć , bo mam w tej chwili nóż na gardle - w najbliższy piątek,mykam z rodziną na urlop,a Betka stoi na kobyłkach :!:

Moje autko to : 520i 24 V z lipca 1990 roku , końcówka VIN-u to : BD 16766

POMOCY !!!!!!

Opublikowano

Masz zawieszenie z tym kodem S226A sportowe dostosowanie podwozia.Też mam takie.

W moim przypadku kupiłem zamiennik który żadnej regulacji nachylenia nie posiadał i chyba wogóle w zamiennikach nie występuje.

Później byłem na geometrii i z nachyleniem nie było problemu.

A sprężyny kupiłeś też zwykłe,bo te od S226A są bodajże 1,5 cm krótsze.

Opublikowano

Dzięki za szybką odpowiedź , kamień spadł mi z serca , bo tak przypuszczałem że w zamiennikach nie ma z nastawieniem,a oryginał - ta cena... :mad2:

Co do sprężyn,to nawet nie wiem,jakie one są. Zamawiałem z Allegro do tego modelu,i tyle... Przysłali i cacy...

Czyli mówisz że można spokojnie zakładać normalne łożyska ? Na Allegro znalazłem po 150 zł. za sztukę. Chyba to by było to.

Opublikowano

Możesz zakładać,tylko te Maxgeary coś drogawe. Chyba że poprawiła im się jakość.

W podobnej cenie, to widziałem z dwa miesiące temu, gdzieś na necie Sachsa.

Opublikowano

Już zamówiłem - znalazłem tańsze , po 130 parę zł. Tańsze bo okazało się że średnica amorka , u mnie wynosi 14 mm. Te ze średnicą 16 mm , są po 150 zł.

Pozdrawiam i dziękuję.