Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Witam mam pytanie co może być przyczyną nie dzialania spryskow od reflektorow? Bezpieczniki sa ok. Kolejne pytanie to czy i gdzie jest jakiś przekaznik od tego? Czy po odpieciu kostki od pompy i sprawdzeniu miernikiem powinien pokazac sie jakis prad? (Oczywiście przy naciskaniu dzwigni od spryskiwaczy i zapalonych swiatlach) bo u mnie nie pokazuje nic. Z gory dzięki za odpowiedzi Edytowane przez Pitbul99
Opublikowano
A czy masz napewno spryskiwacze reflektorow? Moze poprzedni wlasciciel zamontowal xenony bez spryskiwaczy... Zobacz pod zaslepki pod reflektorami czy sa dysze
Opublikowano
Ok - głupie pytanie, ale.... masz w zbiorniku odpowiednią ilość płynu? Jak jest mało to idzie tylko na szybę, na reflektory już nie. I sprawdź podłączenie drugiej pompki.
Opublikowano
Tez tak myslalem że mało plynu więc dolalem do pełna i dalej nic. Chodzi o to czy ta pomke można jakoś na krótko sprawdzic albo czy ma ona jakiś swój przekaznik
Opublikowano
Zostało ci tylko zdjąć zderzak i sprawdzić węże,trójnik i silniczek/pompkę też siadają.Na początek spróbuj:pomaga w 50 % po prostu delikatnie uderzyć w pompkę.Czasami się zawieszają :norty: Następnie sprawdź napięcie na kostce.Jak to nie przyniesie rezultatu proponuje z powrotem ponownie dokodować xenon/dyn.. w zależności co tam masz.Lub podjedź do ogarniętego elektryka bmw,w mig zdiagnozuje usterkę.
Opublikowano
Mam ten sam problem, silniczek na krótko działa, ale na wtyczce w ogóle nie ma napięcia. Oryginalnie auto powinno posiadać lampy skrętne, teraz są założone bi xenony. Czy problem może leżeć w kodowaniu?
Spolszczenie CCC na PW ;)
Opublikowano
Trochę dzisiaj przy tym posiedzialem i jak wyciagnelem pompke podlaczylem na krotko pod prostownik i wsadzilem do zbiorniczka z woda to zassalo ją i jak z powrotem zamontowalem do auta to teraz ze zderzakow wychodza te dysze ale plyn nie leci. Zapchane nie sa bo jak podalem cisnienie z konpresora prosto do wezyka to wtedy lecialy ostatki plynu. Mozliwe jest to zeby pompka dawala za slabe cisnienie
Opublikowano
Już jest ok. Wszystko działa :P wedlug mnie przyczyna byla pompka ktora sie zawiesila a gdy podpielem ja pod prostownik to sie zregenerowala.