Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Ostatnio wymieniłem tłumik końcowy amortyzatory i sprężyny(ze sportowych na oryginalne) i tutaj pojawił się problem:/ przy skręcaniu w prawo przy małej prędkości lub przy ruszaniu pojawia się trzeszczenie z tyłu tak jak by przy prawym kole i tak jak by lekkie pukanie ale tylko na niskich obrotach i małej prędkości. Dodam jeszcze że głównie te skrzypienie występuje jak jest gorąco rano jak jest rosa na samochodzie nie zauważam nic.

I tutaj moje pytanie czy gniazda amortyzatorów należy smarować jakimś smarem? Bo gdzieś na forum wyczytałem że to może być powód. Dokręcenie kół i amorów sprawdzałem już kilka razy. Może guma się źle ułożyła albo jakiś odbój szwankuje miał ktoś coś podobnego ?

Opublikowano
Sprawdź sobie czy sprężyna dobrze siedzi w gniazdach ( czy równo ). Jak wygląda u Ciebie sprawa sworzni? To pukanie masz z przodu czy z tyłu?