Skocz do zawartości

BMW M3 E93 na co zwrócić uwagę przy oględzinach?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. W najbliższym czasie jadę obejrzeć BMW E93 M3 z 2011 roku. Proszę podpowiedzcie na co mam zwrócić uwagę przy przymiarkach do zakupu takiego auta?

Jakiego typu wady producenta nękają M3 oraz kabrio? :)

Opublikowano

Aso sprawdzi grubość lakieru, podłączy pod kompa i sprawdzi na ścieżce za 800zł.

Wszystko to mogę sprawdzić samemu i będąc przy tym a nie dostając wydruk. Mi chodzi bardziej o sprawdzenie czy M3 nie ma jakichś typowych usterek o których użytkownicy tych aut mogą z doświadczenia napisać.

Opublikowano
Nie przesadzaj . Jeżeli sie umowisz sprawdzają bardzo dokładnie każda rzecz , m.in Czy nie ma wyciekow uszkodzeń itp. Wiadomo ze nikt ci silnika otwierał nie bedzie . Nie wrzucajmy wszystkich ludzi z ASO do jednego wora partaczy i nieudaczników. Swoja droga kupując M3 nawet to 800 zł warte jest spokoju.
Opublikowano

w Aso tez nie sprawdza Ci stanu panewek ani wielu innych rzeczy, sprawdza Ci zawieszenie, blacharke i takie tam, wiec wszystko to co Pan Edzio bedzie Ci w stanie sprawdzic + ewentualna historia jesli auto bylo serwisowane w ASO (co jak dla mnie jest wada - bo jak ktos wymienia olej w m3 wg wskazan czyli co 20-25 tys to takie auto skreslam z automatu).

Trzeba miec szczescie ;) wsiadasz, jedziesz, podoba sie? bierzesz i odjezdzasz zadowolony, ASO to moim zdaniem strata kasy i czasu.

Opublikowano

Jeśli auto będzie zadbane bezwypadkowe, to nic tylko brać.

Ja swoją przed zakupem oddałem do ASO na sprawdzenie. Ściągane były wszystkie osłony pod autem, żeby ocenić stan auta.

800 zł jakoś odżałowałem.

Auto najpierw przeszło badania zanim je w ogóle oglądałem. Jak wyszło że jest ok. wyjazd i reszta formalności.

Prawda jest też taka, że M3 E9.. nie ma typowych bolączek. Zaryzykuję, że wg mnie jest najmniej awaryjna wśród wszystkich E9..

Cabrio z uwagi na masę jest z całej trójki najwolniejsze i najgorzej wyważone.

Powodzenia