Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam serdecznie, posiadam e46 przedliftowe w wersji sedan. Z tyłu dwa głośniki na półce z przodu to wiadomo lusterka i dół. Całość podpięta do Pioneer deh-p7300r. Ogólnie zestaw gra przyzwoicie, lecz czy radio pociągnie jeszcze jakiś większy głośnik (najlepiej basowy), który chciałem wrzucić zamiast klapki do bagażnika co narty można wrzucić. Jeżeli tak to jak to podłączyć, żeby nie było wiochy, ogólnie auto jest dobrze wygłuszone, jedynie przy otwartym bagażniku słychać z zewnątrz, ale nikt nie jeździ z otwartą klapą :D
Opublikowano
Jeżeli chcesz dołożyć do instalacji głośnik niskotonowy, to będziesz potrzebował zewnętrznego wzmacniacza mocy, aby go zasilić. Rozwiązanie w zakresie lokalizacji, o której piszesz jest dość często wykorzystywane w tym samochodzie. Jednak nie jest to konieczne.
Opublikowano
Nie wiem czy to prawda i czy to możliwe, ale czy Pioneer nie uciągnie głośnika sam w sobie ? Ma wejście na subwoifer z tyłu ? Nie znam się na tym, i tez nie chcę, żeby mi samochód dudnił, po prostu chcę delikatnie zdjąć dół z reszty głośników i przenieść go na nowy, by wzmocnić dół, ale bez przesady, jeszcze w e46 brakuje mi agrotuningu :D
Opublikowano

Radio posiada wyjście niskonapięciowe do wzmacniacz mocy, a nie do bezpośredniego podłączenia głośnika niskotonowego. Jeżeli nie jesteś fanem niskich rejestrów, to dokonaj wymiany systemu przedniego (na odpowiedni) i zapewnij jego poprawną aplikację (tłumienie i przeniesienie woofera z tapicerki "na drzwi"). Udaje się uzyskać bardzo poprawne efekty po wykonaniu tych prac.

P.S. Wprowadzisz do swojego wozu "agrotuning" jak zastosujesz wspomniane przez siebie rozwiązanie. Nie chcesz tego typu rozwiązań, to zabierz się do tego jak należy. Wymiana przodu, jego poprawny montaż, a jak wystarczy gotówki, to myśl o reszcie.

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano
Dla osób które chcą zrobić to jak należy proponuje zakup używanego wzmcniacza + sedany w półce z głośnikami mają już fabrycznie przygotowane miejsce na 2 subwoofery polecam zakup oryginalnych , u znajomego gra to na prawdę bardzo fajnie a całkowity koszt operacji zamknął się w kwocie 300zl