Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, czy ktoś może mi powiedzieć o co tu chodzi?

Czemu te czujniki są tak dziwnie podłączone?

http://files.tinypic.pl/i/00549/ekqg8spdf1ay_t.jpg

http://files.tinypic.pl/i/00549/47jyb1osfbvo_t.jpg

Sprawa dotytczy mojego E39 z silnikiem 2,5 170KM

Moja poprzednia E39 takiego czegoś nie miała.

Gdzie te czujniki mają być wpięte oryginalnie...

Z góry dzięki za podpowiedzi.

Nie jeździj szybciej, niż lata twój anioł stróż
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Coś mi się obiło o uszy że jak masz nie oryginalną chłodnicę, to mogłeś trafić na wersję bez otworów pod czujniki temperatury i ktoś przeniósł je tu gdzie są teraz.
Opublikowano

O cholera ale rzeźba. Wątpie że jest jak kolega mówi bo to jest wpięte w mały obieg ten wąż a od chłodnicy powinien być na dużym. Chociaż widząc jak to jest wyskrobane to wszystkiego można się spodziewać.

Musiał byś sprawdzić czujniki co dają info do kompa i drugi co daje na deskę tylko ciężko chyba jest je zobaczyć bo wydaje mi się, że są pod kolektorem ssącym. MOże ktoś gwinty w głowicy zerwał? Nie mam pojęcia.

Opublikowano
Ten z trzema kablami steruje pierwszym biegiem wentylatora klimatyzacji,a drugi to już rzeźba bo kostka jest z e34 lub e36 i to pewno czujnik temperatury wody na chłodnicy.
Opublikowano

Tylko to jest bez sensu bo wpięte jest to pod mały obieg. Jest to nie przemyślane i musisz sprawdzić czy w chłodnicy masz miejsce na czujnik. Ja bym kupił wąż który jest w całości i wymienił lub wstawił czujniki na swoje miejsce. Wąż spokojnie możesz kupić używkę.

Nie przecieka Ci to śmieszne łączenie węża z czujnikami?

Opublikowano

To może po kolei, nic nie przecieka.

Jak to kupiłem to te czujniki właśnie tak były, ale termostat był uszkodzony i silnik nie osiągał temp.

Po wymianie termostatu od razu rozciekła się chłodnica, kupiłem nową, ale nie oryginalną.

Mechanik założył to tak jak było, nie wnikałem.

Inna sprawa to taka, że w/g tego co czytałem to wentylator klimatyzacji powinien się załączyć na 1wszy bieg zaraz po włączeniu klimatyzacji, nie dzieje się tak, ale załączył się kiedyś w momencie jak chłodnica uległa uszkodzeniu i temp. silnika szła w góre.

Teraz pytanie, gdzie powinien znajdować się owy czujnik do klimatyzacji?

Nie jeździj szybciej, niż lata twój anioł stróż