Skocz do zawartości

autko kręci ale nie odpala

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam problem z moją blaszką chodzi o to że przy próbach odpalania autko normalnie kręci ale nie chce odpalić mechanik powiedział że paliwo dostaje wszystko ładnie pięknie i to nie jest przyczyna usterki, według niego i po sprawdzeniu na komputerze winny jest kluczyk ale czy jeśli winny jest kluczyk to przez brak łączności z immobiliserem auto w ogóle nie powinno kręcić??????

Opublikowano
Kręcić by kręciło. Czujnik położenia wału takie same objawy daje. Podłączał pod kompa czy tak sobie strzelił że to immo?
Opublikowano
  • Autor
mówi że po podłączeniu pod kompa na 90% według niego winny jest kluczyk ale nie mam ochoty wydać 400 zł w błoto jeśli ma się okazać że winny kluczyk nie jest
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Jak immo w kluczyku nie pasuje, to nawet nie zakręci rozrusznikiem. Dorabiałem kluczyk i bez bebechów wewnątrz zapalał się zapłon, ale rozrusznik nie kręcił. Szukaj dalej. Najlepiej w elektryce silnika, jak Daniel radzi, najszybciej w czujnikach.

Pozdrawiam
Krzychu.

Opublikowano
Jesli posypała sie synchronizacja EWS-DDE to tak się dzieje kreci a nie odpala, uszkodzony kluczyk objawia sie tym iz po przekreceniu nie dzieje sie nic, ale najlepiej to INPA i tyle.
Opublikowano
  • Autor
Możecie napisać mi coś więcej o tym "synchronizacja EWS-DDE" oraz o "INPA" albo wrzucić jakiś link gdzie znajdę jakieś konkretne info na ten temat?????
Opublikowano
Skąd jestes? Musisz mieć kqbl i inpe!

Naprawy po sąsiedzku BMW E46 - Lubin dolnyśląsk

wymiany elementów zawieszenia, układu hamulcowego, elektryka, doposazenia, diagnostyka

Opublikowano
Znajdz kogos kto posiada program diagnostyczny.
Opublikowano
  • Autor
Z Poznania jestem, co do programu diagnostycznego to w błędach wykryto immo
Opublikowano
wklej jaki blad wyskoczyl albo podjedz do kogos z forum co ma kompa to Ci sprawdzi.