Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, posiadam e34 i planuje zakup aluskow o rozmiarze tylko 16 (15 za male, 17 za duze). Znalazlem fajne Ac Schnitzery (albo ich zamienniki) oraz ciekawe od e46, ale maja et42/et47. Czy takie kolo podejdzie do e34, czy trzeba bedzie kombinowac z jakimis pierscieniami centrujacymi? Prosze, pomozcie, bo chce w sobote cos zamowic ;)
Opublikowano

Bys musial dac dystans jakies 25mm.

Wyjsciowe ET dla E34 to kolo 20. Zalezy od modelu felgi. Kupujac np felge z ET40, będzie ona schwana w nadkola 20mm, kupujac natomiast felge o ET 10, będzie ona wystawać poza obrys auta 10mm względem serii. Najlepiej kupywać felgi z ET około 20. Czyli poprostu oryginalne i nie kombinowac. Dystanse tez swoje kosztują, najtańsze ze śrubami to koszt 350zł za kpl 4szt. I musisz sie z tym motać co zmiana kół.

Opublikowano

Swietnie mi to wyjasniles ;) dzieki bardzo. Juz wiem czemu w moim poprzednim golfie, felgi od hondy byly tak schowane..

Zeby nie zaczynac nowego tematu, podpowiedz mi cos jeszcze. Znalazlem felgi stylling 122 o rozmiarze 16. Na zdjeciu widac nawet opone 205 55 r16. Ale stylling 122 niby jest tylko 17. Czy to podroby? Jak rozpoznac oryginal? Z tylu felgi podobno jest jakies wytloczenie, ale nie wiem jakie. Pomozesz? :)

Opublikowano
Styling 122 byly montowany tylko w E60 w rozmiarze 17". Jezeli tamte maja 16" to zwykle kopie. Wytloczenia nic nie zmienia w tym fakcie.
Opublikowano
To warto je wziac za 9 stowek z oponami na jeden sezon ? sa w stanie prawie ze idealnym, ale czy warto jesli to podrobki? Czym rozni sie podrobiona felga od ori ?
Opublikowano

Ja bym tego nie bral, jakis chinol, pewnie byle dziura i sie pokrzywi jak juz nie jest pokrzywiony. Za 900zl mozna kupic sporo przyzwoitych 16", sam miesiac temu sprzedalem takie za 550zł:

http://www.editer.pl/fotka/56a72231a9fc09f581f8c70bdb38a467_1.jpg

Albo Styl 16:

http://www.editer.pl/fotka/202aab19df13f87d15d36a8b4b34ccbd_1.jpg

Jest ich jak psow po 500zł.

Chociaz oryginal i wygada jak trzeba.

• 1 rok później...
Opublikowano
Sorry że odgrzewam, ale jak maja się dystanse do otworu centrującego. Bo w jednym sklepie gość mi raz powiedział że nie mogę użyć dystansów mniejszych niż 16mm bo wtedy nie będzie sie dało wycentrować koła na piaście, tylko właśnie musi być te 16mm żeby pokryć kołnierz na piaście i na dystansie żeby wystawał "dystansowy" kołnierz. Rzeczywiście tak jest? Czy mnie w uja chciał gość zrobić...