Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

mam taki problemik z nawiewem (auto z podwojna regulacja klimy) : z lewej strony auta (od kierowcy) non stop leci cieple powietrze a z lewej zimne, gdy mam wlaczony nadmuch na szybe to z lewej strony leci powietrze baaardzo cieple pomimo ustwaienia temp nawiewu i pokretel od klimy na zimno gdy przelaczy sie w jakakolwiek inna pozycje to z lewej strony leci dalej cieple powietrze ale juz nie tak gorace, natowmiast z prawej zimne...

przy ustawieniu temp nawiewu na cieplo sytuacja wyglada tak samo: lewo - cieplo, prawo zimno

mechanik stwierdzil ze jest to prawdopodobnie uwalony panel od klimatyzacji , ale cos nie chce mi sie to wierzyc...

podczas przelanczania nawiewu na nogi badz szybe slychac stukanie gdzies spod deski rozdzielczej, ktorego wczeniej nie bylo.

Dzialania samej klimatyzacji nie jestem w stanie sprawdzic bo jestem na etapie kupna nowego wiatraka do niej... ale sprezarka sie wlancza i z lewej zaczyna wiac w miare zimne powietrze

prosze o jakas rade i pozdrawiam!

Opublikowano
Sam się borykam z problemem ciepłego cały czas nawiewu na szybę, prawdopodobnie elektrozawory w komorze silnika.
http://i3.tinypic.com/w1v0w6.jpg
Opublikowano
Sam się borykam z problemem ciepłego cały czas nawiewu na szybę, prawdopodobnie elektrozawory w komorze silnika.

a da sie to jakos sprawdzic??? ewentualnie jak sie do nich dobrac i czy to droga rzecz jest?