Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witajcie dziś zauważyłem iż na desce auto wyswietla temperaturę -11 stopni, klimatyzacja sie nie włączyła...

Jeżeli dobrze rozumiem w climatronic uważa iż na zewnątrz jest - 11 i nie włącza klimy?

Gdzie znajduje się czujnik temperatury? czy aby przypadkiem jego kable nie idą równolegle z wiązką od świateł bo u mnie ta wiązka przypomina raczej sieczkarnie!!!

Proszę o jakieś sugestie

Edytowane przez LUKASZdiy
Opublikowano
Jakiś tam czujnik - nie wiem czy jedyny, znajduje się w okolicach przedniego nadkola bliżej zderzaka.
Opublikowano

Niepotwierdzone info:

Ktoś mi kiedyś powiedział, że jak czujnik, o którym pisze mikan, działa niepoprawnie to klima nie będzie poprawnie działała, aczkolwiek chodziło tu tylko o tryb "AUTO".

Jest ponoć jeszcze 2 czujnik umieszczony w panelu climatronica.

Opublikowano
Sprezarka klimatyzacji nie wystartuje jak na termimetrzejest chyba ponizej -5 stopni, wskaznik temperatury musi dzialac idealnie, od niego uzalezniona jest klimatyzacja, dawka paliwa na zimnym itp, wyciagnij go i przeczysc styki jakby padl to by bylo -40 na zegarku
Opublikowano

Elektryka samochodu jest w takim stanie przy przednich światłach że aż ręce opadają

Ktoś wymieniał przedni zderzak i musiał uszkodzić czujnik temperatury

Kable były zaizolowane ściągnąłem tasmę i pokazały sie dwa gołe kable na wyswietlaczu temperatura cały czas + 50 stopni

Z punktu widzenia elektronika czujnik najprawdopodobniej jest diodą zenera lub rezystorem może ktoś sie orientuje czym konkretnie jakie ma parametry??

Opublikowano
Dokładnie. Tylko Oryginał, nawet używany. Działa idealnie. Wcześniej miałem zamiennik i tragedia - rozbieżność ok 5 stopni na minus