Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Spokała mnie mała niespodzianka i może akurat ktoś będzię wiedział o co chodzi. Mianowicie byłem w trakcie przebywania trasy 60km, po 40km zajechałem na stację zatankować-zatankowałem wsiadam przekręcam kluczyć a tu nic się nie dzieje. Kilka kolejnych prób skończyło się dalej niepowodzeniem. Normalnie kluczyk przekręca się na zapłon, następnie w pozycję uruchamiającą zwykle rozrusznik (da się normalnie przekręcić) tylko poprostu nic się nie dzieje, nic nie przygasa, żadnych dzwięków poprostu nic. Może któryś z forumowicz napotkał się z podobnym problemem, bardzo prosiłbym o poradę co mogło się popsuć. Na dworze strasznie gorąco jakby to miało jakieś znaczenie. Samochód postoi zobaczę może wróci do normy ale to chyba znak że coś się dzieję. Pozdrawiam
Opublikowano
MIalem to samo. Rozrusznik po regenreacji i dalej nic. Okazalo sie ze kabel ten co daje sygnal na rozruch mial przejscie, bylo na nim napiecie ale nie mial tej "mocy" zeby go odpalic. Zewzyj rozrusznik wkretakiem i zobacz czy zakreci, jesli tak to instalacja :)
  • 1 rok później...
Opublikowano
U mnie problemem musiał być sam rozrusznik- po prostu się przywiesił. Od tamtej pory nie przytrafiło mi się tak drugi raz. Wtedy samochód odpaliłem na przych. Pozdrawiam