Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

są jakieś sposoby, aby wzmocnić felgę?

Jeżdżę na pięknych 19" Hamann'a, dostałem je przy zakupie samochodu (jestem 3 właścicielem) i okazało się, że jeden z nich pojechał kiedyś do partacza nie tokarza i stoczył felgi w taki sposób, że od tamtej pory tylko pękają. Do tej pory od czasu do czasu musiałem zespawać pojawiające się pęknięcia. Póki co zawsze to były pęknięcia od wewnętrznej strony felgi.

Chciałbym na nich jeździć ;) dlatego proszę doradźcie mi

1) da się je w jakiś sposób wzmocnić? Są na to jakieś sensowne patenty?

2) tutaj prośba do ludzi, którzy jeżdżą/mają bezpośredni kontakt z ludźmi, którzy jeżdżą na felgach 19". U mnie profil 35.

Jest opcja, żebym kupił używane, ale np. nigdy nietoczone itp. identyczne felgi, ale szkoda byłoby wydać 15k, żeby dowiedzieć się, że sytuacja będzie identyczna.

Jakie jest Wasze doświadczenie pod tym względem?

Mimo wszystko proszę o skupienie się na punkcie 1) ;)

Opublikowano

1) da się je w jakiś sposób wzmocnić? Są na to jakieś sensowne patenty?

Nie, nie ma takiej mozliwosci. Proponuje poprostu kupic felgi, ktore nie byly kombinowane. Spawanie na dlugo Ci nie pomoze, felga bedzie pekac ponownie, tuz obok spawu.