Skocz do zawartości

BMW e34 525TDS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
No wlasnie co sadzicie o tym silniku?? ile to pali, czy nie brakuje w nim mocy oraz ogolnie czy warto bo czytalem rozne zeczy na jego temat, a mam okazje kupic e34 z niezlym wypasem wlasnie z tym silniczkiem.
Opublikowano
ile to pali

Cykl mieszany autostrada miasto w manulau 9l

czy nie brakuje w nim mocy

To zależy czego się oczekuje, Messerschmitt to to nie jest. 11 sek do 100km/h mówi samo za siebie ale jeździ się przyjemnie.

ogolnie czy warto bo czytalem rozne zeczy na jego temat, a mam okazje kupic e34 z niezlym wypasem wlasnie z tym silniczkiem.

Zależy za jaką kasę i czego się oczekuje - ścigacza czy wygodnego, w miarę oszczędnego samochodu.

Pozdrawiam

- Sim One -

Opublikowano
Na temat silnika TDS było na forum już bardzo dużo więc napewno znajdziesz wiele ciekawych informacji a ja ci powiem że nie jest żle tym jeżdzić ! Pali mi w automacie 12l. podczas jazdy w mieście ale jest ok !
Nie ma tego złego co by mi dobrze nie wyszło!
Opublikowano
  • Autor

Zależy za jaką kasę i czego się oczekuje - ścigacza czy wygodnego, w miarę oszczędnego samochodu.

Scigacza nie oczekuje, choc nie ukrywam ze w miare dynamiczny musi byc oraz zarazem w miare oszczedny.Mam okazje kupic ze skora klima itp za 9500zł http://www.allegro.pl/show_item.php?item=96633625

Opublikowano
Owa aukcja pojawiła się ponownie.I ja się nią interesowałem choć nie oglądałem auta.Wiem że miał go ktoś oglądać,w zwiazku z czym sprzedający odwołał pozostałych zainteresowanych,no i sie nie stawił.Po czym zmuszony był wystawić ponownie.Czy to prawda nie wiem.Może ktoś oglądał i mu się nie spodobał?Zobacz, może się tobie spodoba.Zainwestuj pare złotych w sprawdzenie. :wink:A osiągi, to ma niezłe jak na swoją mase,a pali tyle ile potrzebuje.
Już po E30...teraz szukam...szukam...hmmmm....może E36 325 Cope.
Opublikowano
  • Autor
Owa aukcja pojawiła się ponownie.I ja się nią interesowałem choć nie oglądałem auta.Wiem że miał go ktoś oglądać,w zwiazku z czym sprzedający odwołał pozostałych zainteresowanych,no i sie nie stawił.Po czym zmuszony był wystawić ponownie.Czy to prawda nie wiem.Może ktoś oglądał i mu się nie spodobał?Zobacz, może się tobie spodoba.Zainwestuj pare złotych w sprawdzenie. :wink:A osiągi, to ma niezłe jak na swoją mase,a pali tyle ile potrzebuje.

Tak pojade go sprawdzic we wtorek, z tego co gosc gadal przez telefon to auto jest w stanie idealnym, ale to sie okaze.Dam tu znac co z tego wyniklo

Opublikowano
To samo i mi mówił,dzwoniłem 2 razy bo rozważałem jego zakup.Podobno blacharka nigdy nie ruszana.Sam się przekonasz.Powodzenia.
Już po E30...teraz szukam...szukam...hmmmm....może E36 325 Cope.
Opublikowano

Właśnie 2 dni temu sprzedałam taki model w automacie. Jak wiadomo automat poprawia kulture jazdy ale zabiera troche zrywnosci autu. Co do spalania to mój TDS palił 8-9 l/100km natomiast w mieście nawet do 12 l/100km w zależności od ruchu na drodze.

Bardzo chwaliłam sobie jazdę tym autkiem, ale zmuszona byłam go sprzedać, choć wyposażenie było niesamowite: klima, szyberdach, tempomat, podgrzewane siedzenia welurowe i wiele jeszcze.

Ruszał z miejsca dostojnie i dość pomału, ale jak się rozkręcił w trasie to śmigał jak po przysłowiowych szynach i rewelacyjnie trzymał sie drogi... Tzn trzyma się tylko teraz "pod inną nogą" :D

Najważniejsze, że poszedł w dobre ręce! :clap:

w oczekiwaniu na zerodwójkę

Pzdr

Justyna