Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich, przedstawiam wam moje już 2 w historii BMW. Tym razem jest to również seria 3 ,ale już nowszy model e46 320d. Auto zakupione na zimowych oponach, więc będę poszukiwał jakieś 17'' na lato, ogólnie w fajnym stanie, nie zmęczone strasznie życiem jak na 13 letni samochód, ale wiadomo ,że jakieś drobnostki są do zrobienia.

jak na razie foto poglądowe z dnia zakupu

http://oi60.tinypic.com/2a9quyo.jpg

Dane pojazdu

Art.

Wartość

Numer podwozia WBAAX71060PE66224

Kod typu AX71

Typ 320D (EUR)

Typoszereg E E46 (3)

Seria 3

Rodzaj konstrukcji TOUR

Układ kierowniczy LL

Drzwi 5

Silnik M47

Pojemność skokowa 2.00

Moc 100

Napęd HECK

Skrzynia biegów MECH

Kolor ORIENTBLAU METALLIC (317)

Tapicerka STOFF FLOCK RAUTE/GRAU (E3TT)

Data prod. 2001-07-16

Składanie Wyposażenie

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S235A ANHAENGERKUPPLUNG,KOPF ABNEHMBAR Hak holowniczy ze zdejmowaną głowicą

S274A LM RAD/DOPPELSPEICHE 53 Obr. BMW, st. le. podw. spr. 53

S302A ALARMANLAGE Instalacja alarmowa

S320A MODELLSCHRIFTZUG ENTFALL Brak napisu modelu

S386A DACHRELING Reling dachowy

S403A GLASDACH, ELEKTRISCH Dach przesuwno-uchylny, elektryczny

S411A FENSTERHEBER,ELEKTRISCH VORN/HINTEN Siłownik szyby elektryczny przedn/tylny

S423A FUSSMATTEN IN VELOURS Dywaniki podłogowe Velours

S428A WARNDREIECK Trójkąt ostrzegawczy i apteczka

S431A INNENSPIEGEL,AUTOMATISCH ABBLENDEND Lusterko wewn. ściemniane automatycznie

S433A INTERIEURLEISTEN Listwy wewnętrzne

S473A ARMAUFLAGE VORN Podłokietnik przedni

S494A SITZHEIZUNG FUER FAHRER/BEIFAHRER Podgrzwanie fotela kierowcy/pasażera

S508A PARK DISTANCE CONTROL (PDC) Park Distance Control (PDC)

S520A NEBELSCHEINWERFER Lampa przeciwmgłowa

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S534A KLIMAAUTOMATIK Klimatyzacja automatyczna

S550A BORDCOMPUTER Komputer pokładowy

S662A RADIO BMW BUSINESS CD Radio BMW Business CD

L801A DEUTSCHLAND-AUSFUEHRUNG Wersja krajowa Niemcy

S863A SERVICE KONTAKT-FLYER EUROPA Spis dealerów, Europa

S879A DEUTSCH / BORDLITERATUR Literatura pokładowa, niemiecki

Składanie Wyposażenie seryjne

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S548A KILOMETERTACHO Licznik kilometrów

S832A BATTERIE IM KOFFERRAUM akumulator w bagażniku

S851A SPRACHVERSION DEUTSCH Wersja językowa, niemiecki

Opublikowano

Zadbany turas :cool2:

Jakieś plany oprócz 17nastki?

Btw. Fajnego masz Szarika. :D

http://zsp10.pless.pl/zapis/bykom.jpg
Opublikowano
Planów żadnych poważniejszych nie mam co do tego samochodu, ponieważ jest to drugie auto w domu pełniące funkcję dupowozu, jedynie większe\ładniejsze felgi wlecą i tak pozostanie. Mam w planach zakup drugiej e46 tylko ,że po lifcie i to bedzie docelowy samochód do modzenia, ale to dop. po sprzedaży obecnego auta pozdro.
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
Cześć wszystkim, w ostatnim czasie touring dostał nowe przednie amortyzatory i końcówki drążków. Mam takie pytanie, czym spowodowane jest to ,że tył samochodu jest znacząco niżej niż przód, na przeglądzie diagnosta mówił ,że amortyzatory są ok. Możliwe ,że to wina sprężyn? pozdrawiam
Opublikowano
... Mam takie pytanie, czym spowodowane jest to ,że tył samochodu jest znacząco niżej niż przód, na przeglądzie diagnosta mówił ,że amortyzatory są ok. Możliwe ,że to wina sprężyn? pozdrawiam

możliwe :) najprawdopodobniej ktoś je wymienił na twardsze "sportowe" najlepiej zdejmij tylne koło i zobacz co tam słychać, przy odrobinie szczęścia uda ci się odnaleźć nr seryjny albo logo producenta wklep w google i będziesz wszytko wiedział.

(ps. jak będą miały inny kolor niż czarny (np zielone albo czerwone) to na bank już ktoś wymienił.)

podeślij zdjęcie jak samochód stoi na ulicy tak żeby było widać przód i tył powiem ci czy to normalne :)

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano
witam po dłuższej przerwie i z nowego konta bo zapomniałem hasła do poprzedniego i zmieniłem maila. Jutro wrzuce zdjęcie auta jak stoi na równym ,zeby można było zobaczyć o co chodzi z niższym tyłem względem przodu. Idzie wiosna więc pora troche o auto zadbać bo ostatnio rzadko było używane i stąd pytanie odnośnie maszyny polerskiej, czy takie coś http://allegro.pl/polerka-samochodowa-dobra-jakosc-super-cena-i5212615369.html ogarnie normalne prywatne użytkowanie czy raczej rozleci się po zrobieniu maski? :D
Opublikowano

http://oi61.tinypic.com/2cxssip.jpg

zdjęcie samochodu z profilu, jak myslicie czym moze byc spowodowane to ,że tył jest niżej niż przód? dodam ,ze sprężyny sa seryjne ,a amortyzatory na przeglądzie bez zastrzeżeń

Opublikowano

jak dla mnie to przód stoi za wysoko a tył to raczej seria

badałeś taki scenariusz ?

Lepiej pchać niż ciągnąć... | Bita Malowana Wy-szpachlowana...

http://oi59.tinypic.com/oqvqmr.jpg

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano
Panowie awaria jest. Odpalam samochód rano jakby nigdy nic, ale po 10 sek zgasł i odpalił dopiero po minucie krecenia. Na ciepłym silniku odpala bez broblemu, gdy wystygnie cała sytuacja sie powtarza. Miał ktoś podobna awarię?