Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

DZisiaj byłem zmienić olej w skrzyni i dyfrze.

Kupiłem taki jaki poloecacie na forum czyli FUCHS 75W80 i 75W90 jeśli dobrze pamiętam.

W dyfrze miał wejść litr i tyle kupiłem jednak jak wlałem cały okazało się, żę to za mało :shock:

Do skrzyni wlane zostało tyle ile miało być czyli 1,1 (może minimalnie mniej aż do przelewu przez śróbę).

Czy mam dolewać do dyfra aż się przeleje czy pełny litr wystarczy?

Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Tak. Tym korkiem kontrolnym którym zalewasz jak się uleje to będzie ok. Ale dużo oleju to już Ci tam nie wejdzie skoro litr wlałeś.

PS.Jak zmieniałem olej u siebie to mechanik powiedział, że niektóre firmy nie nalewają w bańki tyle ile powinno być-podobno Mobil tak robi. Niby 1 litr, a rzeczywiście 950.

ec2Wze6.jpg
Opublikowano

Ja kupiłem FUCHS

No nic muszę kupić drugi i dolać do przelewki i tyle.

Zastanawiało mnie to że producent niby podał 1l, ja wlałem a tu jeszcze palca można włożyć trochę w dół żeby go zamoczyć :(

Pozdrawiam

Opublikowano
taka mała rada na przyszłośc. jak masz gdzieś (gdziekolwiek) korek przelewowy, to na 100% zalewasz aż pocieknie. :cool2: