Skocz do zawartości

[E34] Silnik 192km a skrzynia od 170

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam taki problem. Zaczelo slizgac mi sie sprzeglo wiec postanowilem je wymienic. Po wjechaniu na kanal i ogledzinach spodu okazalo sie iz jest w Becie skrzynia od slabszego modelu. Na 3 srubach, bo reszta otworow nie pasuje.

I teraz moje pytanie, czy da sie cos z tym zrobic czy trzeba szukac skrzyni od vanosa 2,5? Dodam iz skrzynia trzyma sie nawet nawet tylko niepokoi mnie brak 4 czy tam nawet 5 srub.

Opublikowano
Tak patrze na Twój samochód i na to co piszesz...robiłeś swapa na m50? bo patrząc na rok 88 wychodzi na to, że masz m20. Jesli ktoś robił swapa na m50 to widocznie zostawił skrzynię. w m20 powinna być skrzynia ZF a m50 GETRAG z tego co pamiętam. Posprawdzaj jakbyś kupował bo nie wiem czy w 2.0 i 2,5 nie jest taka sama skrzynia a chyba właśnie tak jest. Co do tych 3 śrub jest to dość dziwne bo jak mierzyłem własnie od m20 skrzynie do skrzyni od m50 to otwory się mniej wiecej zgadzały tak czy inaczej na 3 śrubach nie powinno to wisieć

(OO=[][]=OO)

Jeżeli Bóg byłby za przednim napędem to chodzilibyśmy na rekach!

Opublikowano

poprzedni wlasciciel robil nieudolnego swapa. Kupilem to BMW pare lat temu za grosze (600 zlotych). I od 2 miesiecy staram sie je doprowadzic do stanu uzywalnosci :P

a co do otworow to 3 pasuja idealnie i na nich sa sruby a reszta rozni sie nawet o 1cm

• 3 tygodnie później...