Skocz do zawartości

[E87] 118d Inspekcja olejowa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Czy można przyspieszyć inspekcję olejową?

Wskazuje mi na chwilę obecną około 25 000 km do wymiany oleju, a za 10 000 kończy mi się pakiet serwisowy :-)

Pozdrawiam

Pozdrawiam

Maciek

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

możesz ją zresetować w dowolnym momencie:

Robisz wymianę kiedy chcesz i resetujesz inspekcję.

Pozdro

Opublikowano

Nie tak do konca w kazdym. Musi byc jakies tam minimum aby dalo sie skasowac. Przykladowo dla oleju np 5000 do wymiany, bo jesli bedzie 20000 to nie skasujesz

ps. kolega wyzej chcial jednak zrobic na odwrot, bo skasowanie to pokaze mu wieksza wartos do wymiany :)

Opublikowano
  • Autor

Witam,

Chyba źle sie wyraziłem. Czy jest możliwość na przykład zmniejszyć wskazanie komputera z 24 000 km do przeglądu, na 800 km, żeby zaliczyć jeszcze jeden przegląd przed końcem pakietu?

Pozdrawiam

Maciek

Pozdrawiam

Maciek

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Witam,

Chyba źle sie wyraziłem. Czy jest możliwość na przykład zmniejszyć wskazanie komputera z 24 000 km do przeglądu, na 800 km, żeby zaliczyć jeszcze jeden przegląd przed końcem pakietu?

Pozdrawiam

Maciek

To takiej opcji raczej nie ma, ewentualnie co najwyżej przy użyciu kompa, ale też nie sądze.

Chyba nie do końca Cię rozumiem, przecież wymienić olej, filtry, zrobić przegląd itd możesz zrobić kiedy chcesz a nie kiedy komp pokazuje.

Opublikowano
ale kolega chce za darmo w ramach kończącego się pakietu serwisowego, czyli dokładnie odwrotnie od tego co piszecie i co chce robić większość ludzi :8)