Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Polecam Ci następujący montaż:

- radio CB mocowane do stelażu pod fotelem kierowcy,

- kabel antenowy idzie w bok, spod fotela kierowcy od razu do listwy/osłony czarnej,

- dalej pod listwą cały czas do tylnej kanapy,

- przechodzi przez tylną kanapę,

- wychodzi w bagażniku, gdzie antena sobie leży i czeka aż ją wystawisz na dach (touring) czy klapę (sedan).

Kabla nie widać w żadnym miejscu, nikt nie wie, że progiem i przez kanapę leci kabel. Montaż zajmuje kilkanaście minut, kabel wchodzi idealnie pod listwę na zasadzie upchnięcia go pod nią. To samo z kanapą. Więc można łatwo później zdemontować bez żadnych śladów. Dodatkowo radia nie widać, mikrofon leży sobie w centralnej konsoli, kabel od mikrofonu wychodzi między fotelem a konsolą. O dźwięk się nie martw - słychać wystarczająco dobrze.

Jak to wygląda u mnie masz tutaj: viewtopic.php?f=159&t=191741&p=1398561#p1398561. Ja mam oprócz kabla antenowego w ten sam sposób puszczony kabel od zasilania do zapalniczki w bagażniku. Nie chciało mi się kombinować z wpinaniem się w zasilanie w obszarze fotela, więc radio mam plug&play. Trzeba tylko pamiętać, żeby je wyłączać. Jak Tobie takie rozwiązanie nie pasuje, możesz się wpiąć w 12V.

Opublikowano
no własnie mi może się zdarzyć zapomnieć wyłączyć a tez nie ma jak regulować w czasie jazdy jak np ktoś zadzwoni na tel żeby ściszyć :/ a do mnie często ktoś dzwoni własnie jak jadę :/ i dlatego chyba chce tam po lewej stronie koło schowka tylko z tego co wiem to trzeba tam coś ciąć chyba :/
Opublikowano
a mam do was pytanie jak podłączyć przewód od cb zasilający bo nie chce od zapalniczki bo będzie widać strasznie byście powiedzieli które kabelki muszę przylutowac do których zeby było napięcie czy macie moze inne rozwiazanie jeszcze bo nie mam pojęcia proszę o odp ? :?
Opublikowano
musisz wpiac sie w instalke 12v, mozesz wyjąc półkę gdzie jest zapaliczka i od spodu wpiąc sie w przewody albo w inne gdzie bedziesz miał stałe 12v

Lepiej pchać niż ciągnąć... | Bita Malowana Wy-szpachlowana...

http://oi59.tinypic.com/oqvqmr.jpg

Opublikowano
Ja w e46 wyciągnąłem sobie kabel prądowy pod siedzenie pasażera , antenowy pod tylnym siedzeniem, i wykładziną też pod siedzenie pasażera. :P CB mam zamontowne między tunelem środkowym a siedzeniem pasażera właśnie :P żadnego kabla nie widać, cb pod ręką i nie zawadza nikomu :P Prąd podciągnąłem sobie pod plastikami od gniazda zapalniczki, po drodze mam zamontowany bezpiecznik a w tunelu mały włącznik którego też nie widać a w razie czego można odciąć zasilanie wychodzące pod siedzeniem :P
Opublikowano
a mam takie pytanie jeszcze czy ktoś by mi mógł opisać jak wlutować do zapalniczki od środka te kable co idą od Cb radia żeby ich nie było widać i żeby poszedł przewód tam do schowka po lewej stronie ?