Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To moje pierwsze auto i nie mam zielonego pojęcia jakie wymiary powinna mieć felga żeby mi nie ocierała o nadkole przy skręcaniu.

Chciał bym założyć 17" żeby ładnie wypełniały wnękę koła i żeby były bardziej "wysunięte" ale bez przesady żebym nie musiał się bać przy każdym wyjeździe na miasto o dowód rejestracyjny i muszą pasować do tych opon 215/45 17"

Opublikowano
zajrzyj sobie do instrukcji auta - tam masz podane rozmiary kół, na jakich wychodziło auto z fabryki. zobacz, czy coś z tego Ci pasuje jeśli chodzi o wygląd. jak chcesz kombinować z innymi wymiarami, to np. wejdź na http://www.willtheyfit.com i podaj tam jako wzór koło z instrukcji, a jako drugi zestaw danych wpisz sobie to, co byś chciał - i pilnuj, żeby to nowe nie odstawało za bardzo od parametrów koła fabrycznego.
Opublikowano

Ja na tej oponce mam felgę 10J et15 z tyłu ;).

Szukaj jakiś oryginalnych 17" od bmw 3er to napewno będą pasować ! :)

Opublikowano

chciał bym żeby koła były minimalnie schowane w błotnikach z 2-3mm luzu a nie ma sensu kupować felg założyć i stwierdzić że i tak trzeba kupić dystanse

ktoś miał u siebie 8j\7,5j et38 17" na oponach 205\50 215\50 albo 205\45 ?