Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich w przyszłym tygodniu przymierzam się do kupna e61 545i sprowadzona z Dani z 3 miesiące temu , przebieg 180000 km , 32 tysiące do opłat ...

i do tematu , po wyłączeniu silnika słychać takie syczenie jakby z tylnego zawieszenia coś w stylu pssssssssssst ( ok 3s) co to może być ? i jeszcze cos skrzypi w tylnym zawieszeniu z jednego koła ... oraz jak jej ostatni wstawiłem troszkę to zapaliła się kontrolka taka zębatka po wyłączeniu i włączeniu silnika wszystko wróciło do normy(samochód sprowadzony przez znajomego więc nie było problemu z jazdą próbną.) Gdy odpalam samochód on sam sobie podnosi na około sekundę obroty na ok 1400rpm jest to tylko przy kręceniu rozrusznikiem i jak załapie to jest takie bruuum . Przy ruszaniu czasami szarpnie dosyć mocno ...samochód bardzo zadbany w środku na full opcji , silnik pracuje bardzo pięknie z niego nie słychać jakiś niepokojących dźwięków ... wiem że z tego co napisałem trudno wyciągnąć jakieś wnioski ale będę wdzięczny za każdą wskazówkę ...Pozdrawiam :oops:

Opublikowano
NIVO upuszcza cisnienie , normalny dzwiek

Dokładnie tak jak pisze kolega ,skrzypienie jest najczęstszym objawem zużycia tulei wahliwej tylnej osi.A znaczek skrzyni .............może tak przypuszczam nie żałowałeś buni gazu i po prostu się przegrzała.

Pozdrawiam