Skocz do zawartości

525 tds komunikat einspritzanlage auto nie pali

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam pewien problem z autem tzn. dojechałem sobie pod garaż zgasiłem auto za jakąs godzine chce odpalic a tu temp. wskoczyła na max świeci się asc i kilka innych kontrolek i wyskakuje błąd einspritzanlage, czyli układ wtryskowy dzis z rana odrazu poleciałem po pompkę bo wiem ze stara była już lipna kupiłem nową wsadzam ale nic i problem polega na tym że nie ma zasilania na pompce paliwa... Pompke sprawdziłem na krótko działa auto na plaku pali paliwo w przewodzie między filtrem a pompą jest czy to może jakis moduł pompy wtryskowej walnięty albo wtrysk sterujacy? Bezpieczniki wszystkie sprawdziłem a kolega z kompem podjedzie do mnie jutro bo nie mam jak na warsztat podjechac
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Pompka paliwa jest na przekaźniku, szukaj go w bagażniku po prawej stronie, jeden z trzech, taki zielony, może być że zdechł i przez to nie ma zasilania.

U mnie błędy ASC wyskakiwały po włączeniu zapłonu jak była luźna klema na akumulatorze, lub za niskie napięcie.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Tak samo jak z ASC, luźna klema lub zbyt duży spadek napięcia takie jaja powodują.

Chociaż nie wykluczam innej usterki.