Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam jestem tutaj nowy i nie wiem jak znaleźć taki temat... Otóż wczoraj jadąc sobie do domu moje Bmw odmówiło posłuszeństwa... Silnik zgasł i z tego co dzisiaj sprawdziłem nie dostaje paliwa filter paliwa był pusty i po odkręceniu węży które idą do filtra próbowałem kręcić i nie podaje w ogóle paliwa i teraz moje pytanie jest takie... Co się mogło stać jak można sprawdzić co siadło? Siedzę przy niej od 7 rano i nie mogę znaleźć przyczyny wszystko chyba sprawdziłem i nic... A i jeszcze dodam, że ta (chyba pompka) z tyłu w bagażniku nie wydaje żadnych dźwięków tak jak by w ogóle nie działała... :(
Opublikowano

"ta (chyba pompka) z tyłu w bagażniku nie wydaje żadnych dźwięków tak jak by w ogóle nie działała... " sam sobie odpowiedziales na pytanie :)

Mozesz ja wyjac i na krotko sprobowac podlaczyc bezposrednio do akumulatora, z tym ze na krotko i zamieniajac bieguny. Byc moze sie zaciela i trzeba ja cofnac wlasnie zamieniajac bieguny na doslownie sekunde gora dwie. Ale nawet jezeli to pomoze to i tak pompka bedzie do wymiany, bo z doswiadczenia wiem, ze to rozwiazanie na krotka mete.

Opublikowano
Dokładnie jak kolega wyżej pisze, wspomagająca pompa paliwa, mogła się tylko zawiesić. Czasem starczy zrobić tak jak pisze kolega wyżej a czasem możesz ją stuknąc lekko o beton i może się odwiesić. Pompke wyciąga jest bardzo łatwo, myślę, że sobie poradzisz spokojnie :cool2:

(OO=[][]=OO)

Jeżeli Bóg byłby za przednim napędem to chodzilibyśmy na rekach!

Opublikowano
Witam. Problem pompki został rozwiązany pompka była spalona, zabiło ją jakimś syfem z baku... Ogólnie samochód kupiłem od gościa który o nią nie dbał i teraz wyszedł mi następny problem po odpaleniu silnika nie chodzi on równo aż trzęsie całą kabiną... To może być wina pompy wtryskowej? Czy może tego, że mi delikatnie wycieka ropa z pod wtrysku sterującego? Ten silnik doprowadza mnie nerwicy... :(