Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, byłem oglądać ten samochód w ciągu ostatnich dni

http://otomoto.pl/bmw-320-szwajcar-pelny-serwis-2-2-benzyna-170km-C33503279.html

VIN WBABN11090JV51050

Auto prezentuje się bardzo dobrze. Zero rdzy, uszkodzeń mechanicznych. Wszystko się zgadza.

Z wad jakie zauważyłem i które będę chciał potwierdzić w poniedziałek na komputerze:

- Dziwne schodzenie silnika z obrotów. ok 1000 zatrzymuje się na chwilę i dopiero później opada do normy Ktoś opisał ten temat już na forum ale odpowiedzi nie były do końca w temacie wg mojej opini. http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=69&t=115900

- Lekkie puknięcie podczas zmiany biegów, szczególnie podczas postoju. Podczas dodawania gazu już jest ok. Tylko sam moment zmiany.

- Mocno starty lakier bezbarwny po jednej stronie. Widać że było trochę rysek które ktoś próbował zlikwidować ale doszedł już do "skórki pomarańczy".

- Roletka w automacie w tylniej szybie zacina się.

W związku z tym mam pytanie, czy orientujecie się jakie mogą być przyczyny tych głównych mechanicznych problemów, i jak bardzo kosztowne będą w naprawie?

Czy cena 18.500 którą udało mi się uzyskać (już po wszystkich opłatach, gotowy do rej) jest rozsądna? czy może biorąc pod uwagę usterki lepiej odpuścić sobie lub próbować negocjować.

Zadatek dany. Z warszawy trochę KM jest więc jadę ostatni raz i albo wóz albo przewóz.

Opublikowano

ad. 1 - normalne, przynajmniej tak słyszę przez 7 lat użytkowania samochodu.

ad. 2 - prawdopodobnie tuleje dyfra do wymiany, albo co gorsze wyrwane mocowanie tylnego wózka

viewtopic.php?f=69&t=245374

ad. 3 - bez oglądania ciężko coś powiedzieć

ad. 4 - przypuszczam, że roletka to nie problem, ale tylko przypuszczam

Przede wszystkim zdiagnozował bym pkt. 2, jechać do serwisu, tylko takiego gdzie ogarniają BMW.

Opublikowano

Dzięki ;)

Dokładnie... tylko ten pkt 2 jest teraz bardzo ważny.

To nie tak jak w temacie z linka.

Tam nie ma stukania pukania podczas ruszania. To tylko podczas przekładania biegów jest puknięcie głuche i to w zależności od pozycji skrzyni... jak się ułoży. Podczas jazdy słychać jakby mniej, no ale więcej hałasu. Jedziemy na komputer i podnośnik w przyszłym tygodniu.

Jakiś ogarnięty serwis w Radomiu polecicie?