Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie

Od tygodnia jestem posiadaczem E39 2002r. Dzis zauwazylem ze w jedym ze swiatel wypdala mi z mocowania soczewka od xenona :/ Domyslam sie ze musialo to sie stac na naszych kochanych polskich drogach po najechaniu na dziure :/ Widze tez ze soczewka ta byla tylko wsadzona w mocowanie i wystarczy ja tylko wsadzic, tylko pytanie jak to zrobic

Czy da sie jakos rozebrac reflektor aby wsadzic soczewke na miejsce bo mam nadzieje ze nie bedzie trzeba kupowac calego nowego reflektora :/

Jesli da sie wymienic ringi to i powinno sie to jakos dac naprawic.

Z gory dziekuje wszystkim fachowca za pomoc w rozwiazaniu problemu :)

POZDRAWIAM

IWAN

Opublikowano

Wreszcie sie ktos nademna zlitowal ;) :)

A konkretnie jka by to zrobic ? Jest to bardzo trudne i trzeba lampe oddac do specjalisty czy moze uda mi sie to zrobic samemu ??

JEsli tak to gdzie moge znalezc jakąś instrukcje ??

Opublikowano

Napewno musisz wykręcić leflektor, ale to nie problem.

Xenonów po liftingu nie rozkręcałem, a w tych poprzednich to przez otwór gdzie montujesz żarówkę po zdjęciu gumy widać było 4 śruby które trzymały lustro z soczewką. Odkręcasz je i wyciągasz całość przez otwór.

Niestetu były to torksy ze szpilką w środku, nie pamiętam jak to się fachowo nazywa. W markecie dostaniesz takie za 10zł.

Opublikowano

Z tego co widze to w lampie po liftingu soczewka nie jest przykrecona na zadne sruby tylko popsrotu wsadzona jest jakby na zatrzaski dookola soczewki. No nic bede cos musial zaczac kombinowac :)

Wielkie dzieki za pomoc :) Radi540E39

Moze jeszcze odezwie sie ktos kto juz mial do czynienia z lampami po liftingu :)