Skocz do zawartości

E60/61 Puknięcie przy odpalaniu???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Posiadam BMW z 2007 roku po lifcie 520D 177KM w automacie. Pytanie moje co może powodować przy odpalaniu z okolic silnika takie puknięcie i to nie za każdym razem? Po odpaleniu jak szybko puszczę nogę z hamulca to dźwięk jest mocniejszy. Kolega zasugerował żebym się udał do serwisu a mieszkam blisko granicy z niemcami tylko obawiam się że koszta takiego podpięcia pod kompa mogą być duże? Może ktoś z Was będzie widział o co teges??? Pozdrawiam
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Jest gdzieś podobny temat z tym samym problemem i z tego co pamiętam to podpowiadali że mogą to być poduszki silnika i jeszcze brak zaciągania hamulca ręcznego przed wrzuceniem skrzyni na "P"
Opublikowano
  • Autor
A jest szansa na jakiś link do tego tematu bo nawet nie wiem jak go szukać? Ale wielkie dzięki.
Opublikowano
  • Autor
Znajomy mi coś mówił że może to być koło dwumasowe?????? Tylko że ja mam w tej BMW nowy silnik który ma przelatane dopiero ponad 30 tyś kilometrów?
Opublikowano
Silnik silnikiem ale sprzęglo i koło dwumasowe tez ma taki sam przebieg? Jeśli nie, to ich stan można sprawdzić inaczej: po odpaleniu wciskaj delikatnie sprzęgło i , jeśli pojawią się wibracje, grzechotania, stuki, itp, nawet małe, to takie objawy wskazują na te części. Oprócz tego są jeszcze szarpnięcia przy ruszaniu i jeździe z małą prędkością obrotową (do ok 1500rpm) na wyższych biegach.

-------------------

Artur

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Znajomy mi coś mówił że może to być koło dwumasowe??????

:duh: To powiedz znajomemu że zwykłe automaty nie mają koła dwumasowego.

Opublikowano
A portfel masz przy sobie jak odpalasz auto? To pewnie kasa puka i chce się wydostać z portfela bo BMW tak ma, skrót mówi za siebie.
Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszlo
Opublikowano
  • Autor
Tomek1708 bardzo mądra i wylewna podpowiedź :mad2: . Jak masz pisać takie pierdoły to idź lepiej spać.