Skocz do zawartości

BMW E93 320i Czasem wywala "Check engine" OBD2 SCREENS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1l na 1K na same uszczelniacze to mi wyglada troche duzo ale moze kazdy silnik ma swoja specyfike.

moj poprzedni silnik zjadal tak 10L/10 tys km (1 L/1000) i tak naprawde okazalo sie ze w sumie ze kazda czesc ktora mogla zjadala troche oleju i naprawa okazala sie w koncu bizantynska mimo duzych wysilkow doswiadczonego mechanika i dobrej checi wlasciciela dla tego podchodze ostroznie do napraw silnikow ktore pala duzo oleju. Nowy silnik nie zjada w ogole oleju miedzy wymianami Teraz kazdy ma swoje doswiadczenie, ja przy spalaniu 1L/2K km nie czul bym sie konfortowo niezaleznie od osiagow.

Moja La Bunia

DO E9x :

oslona konsoli centralnej Performance OEM Carbon przed liftem - 725 zl

Wszystkie przedmioty aktualnie w galeri. Wysylka od 26/01/17. 15 dni na zwrot bez podowania przyczyn w nienaruszonym stanie

• 1 rok później...
Opublikowano

Witam. Jestem nowy na forum. Posiadam e90 320i 150 km z 2006r . Jakieś 6 miesięcy temu założyłem lpg. Borykam się z problemem taki ze po około 400 km wywala mi check silnika , po odczytaniu błędów pokazuje

2A67 Voletronic internal faul

2A6B Volvetronic, power limitation , serwomotor

Walcze z tym już pare miesięcy . Podobno Silniczek jest sprawny, wałki też , jaki lałem to motul 5w 30 . Ma ktoś jakiś pomysł ? Proszę o pomoc , jestem już bez silny

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano
upora sie ktos y tzm problemem ? mi tez wyskakuje blad p0430
  • 9 miesięcy temu...
Opublikowano
Poczytałem trochę i zastanawiam się czy to czujnik wału lub walka rozrządu nie jest winowajca, bo ja mam tylko P0430 u siebie i zmieniłem sondy i map sensor bo w n46 nie ma przepływki :) i żadnej poprawy. Jest jeden gość na forum co też zmieniał kata i teraz jest lżejszy o 4k i ma dwa sprawne katy :)a też miałem problem z olejem i brał mi 1l/800km zmieniłem uszczelniacze zaworów i problem zniknął także to nie wina silnika tylko uszczelniaczy :)