Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panie i Panowie,

Na wyświetlaczu navi (business) w "info pokładowe", opcja "komputer", po wykasowaniu (wyzerowaniu) km w opcji "odległość do miejsca przeznaczenia" i kontynuowaniu jazdy pojawiają się niej wartości ujemne w km. Wcześniej działało to normalnie i km były dodatnie, a stało się tak po korzystaniu z navi. Szukałem w instrukcji ale się nie doszukałem.

Jak można przywrócic normalne ustawienia?

Ps. Na wyświetlaczu pomiędzy zegarami wskazania przejechanych km są normalne.

-------------------

Artur

Opublikowano
Ten parametr pokazuje odległość do punktu docelowego, więc jeśli już dotarłeś do punktu docelowego, to pokazuje jak bardzo się od niego oddaliłeś :)
Opublikowano
Ten parametr pokazuje odległość do punktu docelowego, więc jeśli już dotarłeś do punktu docelowego, to pokazuje jak bardzo się od niego oddaliłeś :)

Domyśliłem się :D ale zawsze można jeździć wkoło domu - celu i klepać km i tu mamy paradoks: oddalam się od celu nie oddalając się :idea: . :wink:

-------------------

Artur

Opublikowano
Ustaw nowy punkt docelowy i po problemie, będzie liczyć od nowa nawet jak wyłączysz nawigowanie.

Można też ręcznie ustawić odległość do miejsca docelowego. Szukajcie a znajdziecie.

Tak też zrobiłem i odlicza od nowa. Myślę, że odpuszczę sprawę.

A tak z ciekawości, też tak macie?

-------------------

Artur

Opublikowano
Tak, tez tak mamy. Na tym to polega. Przecież Ci koledzy tłumacza, że jest to odległość do celu - to destination. Więc normalnym jest, że jak się do celu zbliżasz, to odejmuje kilometry, a jak go osiągniesz to masz in minus. To nie jest licznik dzienny.