Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jak wygląda sprawa wrzucenia wtrysku gazu,co można zostawić ze starej instalki i jakie mogą być koszty tej operacji?W tej chwili wywaliłem klapę antystrzałową,mikser i jeżdżę na pb , nie chcę tracić tej radości z jazdy :D bo jak już pisałem na forum instalka lpg IIg zabrała dość dużo koników z mojej e32 735i (zostało 144KM).Bez gazu teraz do 100km/h ma 8.7s(z gazem 10.9s),na 2 biegu 103 km/h(z gazem 95km/h),na 3biegu 152 km/h(z gazem 145km/h).

Opublikowano
Napewno można zostawić zbiornik i połączenia gazowe do komory silnika jeśli jest pełne wskazanie gazu a przód sekwencji się dokupuje tzn. komplet: sterownik, wtryski, reduktor, map, el. montażowe. Można kupić u gaziarza lub samemu np. w hurtowni i zainstalować a potem u kogoś zalegalizować.
Wyłącz światła w dzień - wróć do normalności !!!
Opublikowano
Witam

Jak wygląda sprawa wrzucenia wtrysku gazu,co można zostawić ze starej instalki i jakie mogą być koszty tej operacji?W tej chwili wywaliłem klapę antystrzałową,mikser i jeżdżę na pb , nie chcę tracić tej radości z jazdy :D bo jak już pisałem na forum instalka lpg IIg zabrała dość dużo koników z mojej e32 735i (zostało 144KM).Bez gazu teraz do 100km/h ma 8.7s(z gazem 10.9s),na 2 biegu 103 km/h(z gazem 95km/h),na 3biegu 152 km/h(z gazem 145km/h).

Kolega z forum założył w Zamościu sekwencję do 735 za nieco ponad 3000 zł na dwóch parownikach i wtryskach matrixa. Jest zadowolony montażu tak więc pchanie II czy I generacji do E32 traci już sens.

kiedyś

E32 730

E36 318

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Napewno można zostawić zbiornik i połączenia gazowe do komory silnika jeśli jest pełne wskazanie gazu a przód sekwencji się dokupuje tzn. komplet: sterownik, wtryski, reduktor, map, el. montażowe. Można kupić u gaziarza lub samemu np. w hurtowni i zainstalować a potem u kogoś zalegalizować.

Zgadzam się. Zostaje tylko tył i przewody. Zerknij jednak w kartę legalizacji zbiornika, bo one mają ważność 10lat... Ciekawe, ile jeszcze masz ważności.

Fazer, co to "map"?

Kai
Opublikowano
co to "map"?

Map sensor jest czujnikiem ciśnienia znajdującym się w obwodzie doprowadzającym powietrze do układu zasilania.

peace & love
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
co to "map"?

Map sensor jest czujnikiem ciśnienia znajdującym się w obwodzie doprowadzającym powietrze do układu zasilania.

Aaaa chodziło Ci o czujnik różnicowy ciśnienia między kolektorem ssącym, a LPG na listwie, gdzie używają w miażdżącej większości czujnika motoroli :) OK, racja.

Kai