Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy, byłem na przeglądzie, okazało się, że klocki do wymiany, faktycznie padaka i tarcze też się kończą. Natomiast idrive pokazuje 15tys przód i 2,5tys tył (co ciekawe,te z przodu są w dużo gorszym stanie)

W związku z tym:

1. Czy jest możliwe, aby ktoś zresetował serwis nie wymieniając klocków?

2. Czy jesli wymienię klocki + czujniki zanim komp pokaże zero to będę mógł go wyzerowac z tych np 15tyś? I czy zrobie to ,,przez guzik" czy trzeba kompa?

Dziękuje BARDZO BARDZO! Za pomoc

Opublikowano
Możesz wyminiać wcześniej, ale razem z czujnikami. Reset przez guzik komp nie potrzebny :mrgreen: . Pozdro

Czyli de facto nie ma znaczenia czy tam jest jeszcze 15tyś niby na tych klockach, wymieniam i nie muszę czekać aż dojdzie do zera kilometrów tylko restet i się wyzeruje tak?

Opublikowano
tak, wymieniasz wszystko razem z czujnikiem i rezetujesz INPA lub DIS-em. W czym problem?

Poprostu chciałem się upewnić dwa razy (tak mam :mrgreen: ). Jeszcze spytam tylko: czy w E60 są dwa czy cztery czujniki klocków ? Dzięki raz jeszcze za wszystkie odpowiedzi.

Opublikowano
Jak kolega napisał jeden czujnik na oś, tylko inny na przód i inny na tył. Nie musisz kasować DISem lub INPA, można z poziomu licznika :cool2: