Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Niedawno zalało mi przednią stronę od pasażera (wody nie było zbyt dużo) i zastanawiam się jaki materał znajduję się pod wykładziną, czy jest to styropian plus jakies maty gumowe czy są tam elementy z filcu i gąbki. Nie mam możliwości teraz tego rozbierać i nie wiem czy wyschnie samo po jakimś czasie czy jednak demontaż i suszenie będzie konieczne.

pozdrawiam

Opublikowano
Pod wykładziną znajduje się gruba warstwa gąbki, podgumowana od spodu. Generalnie wyciąganie dywanu w E46 to kiszka i męka pańska, sam to przechodziłem w związku z potopem przez odklejone membrany głuszące w drzwiach i zrezygnowałem, za to odessałem to co mogłem odkurzaczem piorącym, a potem suszyłem mechanicznie - "farelką" przez kilka dni, potem jak przyszło ciepełko jeszcze dwa dni w garażu blaszanym, gdzie temp. wewnątrz dochodzi do 50 stopni. Teraz mam sucho.

None of you seem to understand...

I'm not locked in here with you.

You're locked in here with me!

//Potrzebujesz podpiąć się pod kompa? Daj znać. Pomogę za free.

Opublikowano

Pewnie się da wyjąć i sprawdzić czy nie ma ognisk rdzy przez takie zalanie czy systematyczne przeciekanie przez te boczki drzwi.

Ewentualnie sprawdzić, czy nie zbutwiało coś - chociaż jak to sztuczne to nie powinno.