Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jadąc dzisiaj autostradą na monitorze wyskoczyła nagle informacja o spadku ciśnieniu i zalecanej prędkości 80kmh. Zaśmierdziało także czymś spalonym. Stanąłem szybko na awaryjnych i przeszedłem całe auto. Z przodu od strony kierowcy zauważyłem jakiś dymek z felgi - trochę zaśmierdziało ale wszystko było zimne. Felga tarcza ok. Pokopałem wszystkie koła i ok... Potwierdziłem na kompie wykasowanie info i pojechałem dalej. Na stacji sprawdziłem ciśnienie. Było mało... w każdym kole po 1,7 ale po równo... (Nie sprawdziłem po zmianie na letnie :))

Czy ktoś spotkał się z takim przypadkiem albo wie co mogło być przyczyną...

Opublikowano

Po każdej zmianie opon/kół, czy dopompowywaniu powietrza trzeba skalibrować samochód, masz tą funkcję w iDrive. Kalibrujesz na wyłączonym silniku, ale musisz stać w miejscu

Wysłane z mojego HTC Desire X przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
Dodam, zatwierdzasz reset i ruszasz czyli jedziesz po w miarę równej drodze jakieś 1000m. To jest potrzebne by komputer sobie przeliczył różnice o obrotach kół.
Opublikowano
Po każdej zmianie opon/kół, czy dopompowywaniu powietrza trzeba skalibrować samochód, masz tą funkcję w iDrive. Kalibrujesz na wyłączonym silniku, ale musisz stać w miejscu

Wysłane z mojego HTC Desire X przy użyciu Tapatalka

Silnik moze byc wlaczony ale trzeba stac :cool2: :cool2:

icon4.png