Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przekładnia została wymieniona po raz pierwszy w 08.2013 r. przy przebiegu ok. 19000 km. Teraz znowu stuka i to bardzo np. przy wyłączonym silniku i zapłonie, wystarczy pokręcić kierownicą. Aktualny przebieg traktora 29500 km. Do tego w tym trupie napęd rozrządu hałasuje. Buuuuuuuuuuuuu!!
  • Odpowiedzi 235
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Moderatorzy
Opublikowano

:arrow: hehe, to tak jak prawie u mnie... :mrgreen: nie wiem czy się śmiać czy płakać.

Właśnie kolejny dzień czekam na info z ASO kiedy wymienią jedno i drugie. Ponoć jest deficyt - tak schodzą przekładnie i rozrządy, że produkcja nie nadąża... i trzeba czekać "parę dni".

Jednak dobrze mnieć pakiet ULTIMATE... bo za takie naprawy można by pojechać na dobrą wycieczkę.

Opublikowano

Jakie są objawy wadliwego rozrządu ?

Pytam, bo musze być czujny, zostało mi jeszcze tylko 18 mieś. gwarancji a mam przejechane 70 tyś. :mad2:

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

Szum z tyłu silnika tylko za bardzo się nie wsłuchuj bo popadniesz paranoję :)

Najlepiej przy najbliższym serwisie zgłoś szuranie w silniku to sami sprawdzą.

Rozrząd w ASO to 5800PLN.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Nic w kwestii maglownicy się nie zminia. X3 lci z lipca 2014 po ok. 300 km zaczęło hałasować. W serwisie powiedzieli, że mogą wymienić na nową ale problem powróci bardzo szybko bo '' x- trzeci tak już ma'' -WTF !!!

Czytałem wcześnijsze wpisy i problem jest zgłaszany od kilku lat. Jest to wk..jące, że kupujesz nowe auto za niemałą kasę i od początku masz usterkę praktycznie nie do usunięcia. Zastanawiam się jak to ugryźć bo jeśli serwisy twierdzą, że wymiana i tak nic nie da, to może trzeba spróbować z UOKIK albo z jakimś programem tv?

Opublikowano
Nic w kwestii maglownicy się nie zminia. X3 lci z lipca 2014 po ok. 300 km zaczęło hałasować. W serwisie powiedzieli, że mogą wymienić na nową ale problem powróci bardzo szybko bo '' x- trzeci tak już ma'' -WTF !!!

Czytałem wcześnijsze wpisy i problem jest zgłaszany od kilku lat. Jest to wk..jące, że kupujesz nowe auto za niemałą kasę i od początku masz usterkę praktycznie nie do usunięcia. Zastanawiam się jak to ugryźć bo jeśli serwisy twierdzą, że wymiana i tak nic nie da, to może trzeba spróbować z UOKIK albo z jakimś programem tv?

Zastanawiam sie, czy to nie jest urojenie. :) U mnie po ponad 50 tysiacach i 3 latach nawet nie pomyslalem o maglownicy. Mam jeden z najstarszych egzemplarzy X3 na forum a i na anglojezycznych forach (xbimmers, bimmerfest etc.) nie ma ani slowa o tym.

Kiedyś było tak:

[...] wszyscy kupujemy BMW dla radochy z jazdy, nie zawsze kierując się do końca rozumem. [...]
Opublikowano

U mnie waliło jak w starym żuku, po wymianie(20tyś/km) tylko ją słychać jak przejeżdżam przez torowisko :twisted:

Przy najbliższym przeglądzie będę reklamował. :8)

Opublikowano

W styczniu mam wymianę płynu hamulcowego, to wtedy zgłoszę przekładnie oraz inne problemy. :evil:

Gwarancja (dodatkowa) kończy mi się w marcu 2015 lub po przebiegu 80 tyś. Na pewno do marca przekroczę 80 tyś. Czy mogę już teraz dokupić następny rok gwarancji z limitem 100 tyś. :?:

Opublikowano

Zastanawiam sie, czy to nie jest urojenie. :) U mnie po ponad 50 tysiacach i 3 latach nawet nie pomyslalem o maglownicy. Mam jeden z najstarszych egzemplarzy X3 na forum a i na anglojezycznych forach (xbimmers, bimmerfest etc.) nie ma ani slowa o tym.

Znalazłem twierdzenie, że X3 jest jak wino, im starsze tym lepsze :D

Opublikowano
numery przekładni zmieniają się generalnie co kilka miesięcy, ale to jest ta sama przekładnia co w X3...
Opublikowano
Ta cała historia przypomina mi to grę w gorące krzesła tylko w tym przypadku ten kto usiadł ostatni jest w lepszej sytuacji.
Pozdrawiam aris
Opublikowano

Mi w końcu wymienili.

Zrobilem narazie 4 tyś km i jest ok.

ciekaw jestem czy usterka sie powtorzy, pierwsze oznaki milem przy 18 tys km.

XmaX
  • 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Ja mam model z grudnia 2012 roku i po 35 tys cos zaczelo metalicznie stukac z prawej strony (za kazdym razem gdy jechalem po nierownosciach).

Teraz przy 50000 zaczelo byc to coraz bardziej slyszalne. Wiedzialem juz o problemie z przekladnia wiec az balem sie jechac do warsztatu aby to sprawdzic.

Wybralem sie do zaprzyjaznionego warsztatu specjalizujacego sie w bmw. Chlopaki rozbujali auto na boki i odrazu stwierdzili lacznik stabilizatora.

Na drugi dzien zamowiona czesc byla w warsztacie, pol godzinki roboty i 140 pln. Ruszam w droge i odrazu szybki test na nierownosciach i kamien z serca bo cicho i zero stukow.

A juz sie balem ze bede musial wylozyc 8k pln na przekladnie. Znowu jestem szczesliwym posiadaczem X3 :D :D :D

Opublikowano

u mnie przy 65 tys km przy przeglądzie olejowym zgłosiłem wyraźne stuki z lewej strony na nierównościach, przy skręconych kołach, które serwis zdiagnozował jako przekładnia i zakwalifikował do wymiany. We wrześniu br kończy mi się 4 letnia gwarancja (uff... :) ).

Pan w serwisie uprzedził mnie ze muszą wysłać to do centrali aby uzyskać ich potwierdzenie/zgodę na zamówienie nowej przekładni celem ewentualnej wymiany. Czy to normalna procedura że muszą się o to pytać skoro usterka jest ewidentna dla tego modelu (rocznik 2011) ??? :shock: Czy to też ktoś przerabiał ?

Opublikowano
No nie wiem...ja po 21tys km (F26 2014) słyszę od jakiegoś czasu stukanie (glównie po lewej stronie)! :mad2: chyba, że to amor/drążek.... :?: za pare tysi km jade na przegląd to zgłoszę problem
[...] wszyscy kupujemy BMW dla radochy z jazdy, nie zawsze kierując się do końca rozumem. [...]