Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam e46 318i 2001r lpg

Od jakiegoś czasu mam problem z odpalaniem auta na zimnym silniku, strasznie długo kręci zanim odpalni a jak odpali to czuć przepaloną benzyną. byłem dzisiaj podpiąć auto pod kompa no i nie pokazały się żadne błędy ale mechanik stwierdził że nie działają obie sondy. Nie był pewny bo na jednym wykresie nie działała a na innym coś tam pokazywało. Dodam że jak już odpali to zarówno na lpg jak i na benzynie chodzi dobrze ale może jest trochę słabszy. Mechanik stwierdził że chodzi na trybie awaryjnym i dlatego jest słabszy i może więcej palić co w moim przypadku się zgadza i że z tym odpalaniem to też mogą być sondy.

Czy ktoś miał podobny problem?

A jak zdecyduję się na wymianę to jakie najlepiej założyć i gdzie mniej więcej mogę je zlokalizować w samochodzie?

Opublikowano
sprawdz świece to podstawa . sądy działają po rozgrzaniu więc na zimnym silniku nie sprawdzaj kompa .
Opublikowano
Świece wymieniłem tydzień temu na ngk platynowe a przy sprawdzaniu na kompie to był ciepły. Jeszcze podjaďę do elektryka i jakoś ma mi sprawdzić bezpośrednio sondę.
Opublikowano
Piszesz że podpiąłeś pod kompa i nie wykazuje błędów ? jakim programem to sprawdzaliście ?

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano
Nie wiem jaki to był program, dowiem się w poniedziałk, jadę jeszcze i sprawdzimy sondę oscyloskopem, ponoć może to potwierdzić jej wadę,
  • 4 tygodnie później...