Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam kolgów! Temat wałkowany ale nie znalazłem konkretnej odpowiedzi więc napiszę nowy.

-Koszt m-pakietu do sedan rocznik 98 ?

-Czy warto kupywać np sam zderzak przedni m pakiet czy tylko i wyłącznie jak już to pełen zestaw ?

-Jakby to wyglądało na czarnym aucie z standardowym zawieszeniem i aluskami.

-Jeżeli kupować m- pakiet cały, to chińskie zamienniki czy oryginalne częsci ? I ile można kosztować pojedyńcza część z m-pakietu oryginał w dobrym stanie. Pozdrawiam

Opublikowano

- www.allegropl

- całość albo po kolei części - było

- do dupy, jak zawsze

- było tysiące razy, tylko ori, www.allegropl, reloem.pl, autopartsbmw coś tam

Jaja sobie robisz, że nie znalazłeś konkretnej odpowiedzi ?

Takie rzeczy to może na forum hyunadia

Opublikowano
Witam kolgów! Temat wałkowany ale nie znalazłem konkretnej odpowiedzi więc napiszę nowy.

-Koszt m-pakietu do sedan rocznik 98 ?

-Czy warto kupywać np sam zderzak przedni m pakiet czy tylko i wyłącznie jak już to pełen zestaw ?

-Jakby to wyglądało na czarnym aucie z standardowym zawieszeniem i aluskami.

-Jeżeli kupować m- pakiet cały, to chińskie zamienniki czy oryginalne częsci ? I ile można kosztować pojedyńcza część z m-pakietu oryginał w dobrym stanie. Pozdrawiam

Kolego, żadna chińszczyzna. Albo się ma m-pakiet albo lepiej go nie mieć niż udawać, że się ma zakładając jakieś chińskie podróbki. Nikt Ci nie policzy ile Cie wyniesie. Masz allegro dla rozeznania w cenach części używanych oraz realoem i ASO internetowe gdzie znajdziesz numery poszczególnych części wchodzących w skład doposażenia - wklepujesz VIN i Ci pokazuje częśći doposażenia M. Wiem, że pakiet zewnętrzny występuje również jako zestaw, ale cena jest masakryczna, niektóre elementy możesz zamówić gruntowane (tańsza opcja za sam element) + lakierowanie we własnym zakresie lub lakierowane podając kod koloru (również cena masakryczna).

Opublikowano

Witaj!

Ja w przeciągu miesiaca też będę zmieniał przedni zderzak bo mój jest cały spękany.Będę kupywał zamiennik z allegro m-pakiet koszt około 650zł z tworzywa ABS kompletny z halogenami itp.Ze spasowaniem też nie ma problemu bo potwierdzone z innego forum od kilku osób,zderzaki leżą jak ori oczywiście mowa o tych po 650zł a nie tańszych

tutaj masz http://allegro.pl/zderzak-przedni-bmw-e46-m-pakiet-halogeny-cena-i4270752131.html

do tego potrzebne są jeśli auto polift 2x slizgi do zderzaka m pakiet

2x nadkola krótkie m pakiet

2x wloty powietrza na tarcze m pakiet

1x wlot powietrza główny m pakiet

belka zostaje ta sama co pod ori zderzak

Ja zakładam tylko zderzak na przód bo i tak muszę a po co od nowa serie

Ps teraz ja mam pytanie ile kosztuje malowanie całego zderzaka?? i czy w zakładzie dobrym zrobią tak by kolor zderzaka był taki jak całego auta?? czy już będzie się wyróżniał??

Opublikowano

Na forum są nawet tematy - zderzak mPakiet, nie pasuje ... itd, bo ktoś kupił chiniola.

Dołożenie zderzaka, nawet samego przodu, kompletnego to jest parę zł, wiele rzeczy jest innych, począwszy od kierownic powietrza po nadkola itd.

Opublikowano
Na forum są nawet tematy - zderzak mPakiet, nie pasuje ... itd, bo ktoś kupił chiniola.

Dołożenie zderzaka, nawet samego przodu, kompletnego to jest parę zł, wiele rzeczy jest innych, począwszy od kierownic powietrza po nadkola itd.

Owszem są opinie ale o zderzakach tych tańszych z LAMINATU które z każdej strony po 5cm odstają

Te z ABS po 650/700zł pasują jak ulał.Informacje potwierdzone z bmw sport/maxbimmer.Ludzie montowali do sedanów i ze spasowaniem 0 problemów

Opublikowano

z innego forum:

Jeżeli z ABS to:

1. 95% osób nie odróżni

2. tak da się pasuje idealnie

3. to ABS ori też jest z ABS tylko innego to z laminatu pęka

4.tak pasuj

i kolejne info:

1-LAMINAT -kupiłem taki kiedyś z myślą ( zaoszczędziłem ) nic bardziej mylnego Tandeta nie miała nawet po bokach prowadnic ,więc trzeba było by dorabiać więc go zwróciłem przy pierwszej styczności z czym kol wiek by pękł

2-ABS zbliżony jakością i wytrzymałością do ori pasuje dokładnie ale jest troche słabszy względem wytrzymałości

to taki

3-Ori wiadomo fabryczna jakość wytrzymałość i spasowanie -podczas stłuczki przetrzyma więcej.

Ps jaka cena jest za malowanie zderzaka?? i czy po malowaniu będzie się odróżniał czy nie??

Heh tajmenica strzeliła Stachu montuje m-paka :norty:

Opublikowano

"s jaka cena jest za malowanie zderzaka?? i czy po malowaniu będzie się odróżniał czy nie??"

Nigdy nie komentowałem twojego toku myślenia ... ale co jest z tobą ?

Zadam tobie to samo pytania, ale o błotnik - odpowiesz ?

Opublikowano

boże.. chodzi mi o to

mam zderzak i chce pomalowac u lakiernika jaki jest mniej wiecej koszt takiej imprezy 250/300zł?? i czy po malowaniu będzie widać różnice czy nie?? bo lakier mam silbergrau at 08 metallic to pewnie nie taki łatwy jak np czarny

Opublikowano

W zagrodzie, szopie, warsztacie, dużym warsztacie, u pracownika warsztatu na lewo w garażu, z fakturą/dokumentem usługi, warszawie, poznaniu, wypiździejewie, wsi, bliżej wschodniej granicy czy zachodniej ?

Od 100 - 500 netto średnio - pasuje ?

Opublikowano
Do autora wątku - nie czytaj tego co pisze bmtriko, bo kolega jest znany na forum z druciarstwa i montowania w zaciszu stodoły części nawet z innych modeli (patrz przypadek wentylatora dmuchawy, bo mu napisali, że nie warto wydać 2000zł bo wejdzie taki za 500zł - polecam poczytać ile tematów założył próbując to wcisnąć do E46), więc jak nie chcesz mieć składaka jak wspomniany kolega to zrób tak jak Ci dobrze radzimy - czyli w jedyny właściwy sposób: oryginał, nowy lub używany, byle oryginał.
Opublikowano
Do autora wątku - nie czytaj tego co pisze bmtriko, bo kolega jest znany na forum z druciarstwa i montowania w zaciszu stodoły części nawet z innych modeli (patrz przypadek wentylatora dmuchawy, bo mu napisali, że nie warto wydać 2000zł bo wejdzie taki za 500zł - polecam poczytać ile tematów założył próbując to wcisnąć do E46), więc jak nie chcesz mieć składaka jak wspomniany kolega to zrób tak jak Ci dobrze radzimy - czyli w jedyny właściwy sposób: oryginał, nowy lub używany, byle oryginał.

Bajki gadasz... wentylator jest dobry tylko,że do Anglii gdzie temperatury wiemy jakie są.Już kupiłem inny używany ori boscha o numerach jak mój

A co do zderzaka to nie słuchaj głupot be..mw tylko jak nie wierzysz luknij na forum bmw sport/maxbimmer i poczytaj o zderzakach z absu.Jeszcze nie było opini by nie spasował,albo pękł.A nawet był test takiego zderzaka u jednego forumułowicza jak ostro przywalił w krawężnik i zderzak z ABSU od roku ma się dobrze.

Chcesz kupuj ori 1000zł/1200zł+- 300zł za malowanie

Ps poniżej 1000zł połowa ori m paków będzie spawana

albo zamiennik 650zł kompletny+ malowanie

Opublikowano
Sam jakis czas temu zaglebialem sie w temat zewnetrznego mpakietu do mojej. Znalazlem anglika w moim kolorze i za komplet czyli dwa zderzaki i progi gosc wolal 2700 jesli dobrze pamietam. Wtedy sie nie skusilem, ale jeszcze przyjdzie czas ;) jak dla mnie nieoplacalne jest kupowanie tych absow za 700zl, do tego dochodzi malowanie 300zl + 100zl za slizgi. robi sie juz 1100zl a za to wyrwiesz uzywany oryginal w kolorze ;)
Opublikowano (edytowane)
Bajki gadasz... wentylator jest dobry tylko,że do Anglii gdzie temperatury wiemy jakie są.

Człowiek uczy się całe życie... :norty: Jak będziesz kupował kolejną podróbę - zderzak, przypilnuj, żeby był na Polskę i się nie roztopił przy obecnych upałach... :mad2:

Edytowane przez be..mw
Opublikowano
Sam jakis czas temu zaglebialem sie w temat zewnetrznego mpakietu do mojej. Znalazlem anglika w moim kolorze i za komplet czyli dwa zderzaki i progi gosc wolal 2700 jesli dobrze pamietam. Wtedy sie nie skusilem, ale jeszcze przyjdzie czas ;) jak dla mnie nieoplacalne jest kupowanie tych absow za 700zl, do tego dochodzi malowanie 300zl + 100zl za slizgi. robi sie juz 1100zl a za to wyrwiesz uzywany oryginal w kolorze ;)

tak wyrwiesz używany oryginał,ale czy w kolorze tu bym się zastanowił..chyba,że czarnym bo jakimś niebieskim itp to ciężko

a po drugie 1100zł + jak ktoś nie miał m paka wloty itp i robi się 1600zł

Opublikowano

ori zderzak na allegro w przyzwoitym stanie to koszt 1000zł trza wybulić z hakiem do 1100zł teraz malowanie jeśli nie ma w kolorze około 300zł i mamy 1400/1500zł a gdzie wloty powietrza itp? z m paka ciężko co kolwiek takiego na alledrogo dorwać więc aso i jeden wlot 180zł i robi się przedni zderzak w kwocie 1900zł

a zamiennik z malowaniem to koszt około 900/950zł a z wlotami około 1400zł maks 600stów róznicy

Opublikowano
Dziękuje za komentarze już wszystko wiem. Jednak za drogi biznes. A przy okazji pytanie, zamienniki lamp lepsze depo czy angeleyes ? I widzę niezła dyskusja się zrobiła, dobrze dobrze :)
Opublikowano
W sumie chcę zmienić całe oświetlenie - przednie i tylne łącznie z kierunkowskazami. Bardziej chodziło mi o reflektory, czy dożyją paru lat w dobrym stanie ;)