Skocz do zawartości

Sprezyny GT Cupline - jak obniżą, jakie amorki?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Móglby mi ktoś powiedziec o ile mam obnizone autko? kupilem niedawno i mnie cos trafia bo nigdzie nie moge podjechać ;-) %5B640%3A480%5Dhttp%3A//img529.imageshack.us/img529/3463/1000859large8hf.jpg

ps. może ktoś chce kupić lub zamienić sie na te sprężyny, chętnie wezme seryjne lub lekko obnizające ;-) ale nie wiem co to za firma(sa czerwone) w dobrym stanie, na trasie autko prowadzi sie rewelacyjnie ale ja jezdze glownie po miescie i mam problemy z krawężnikami :lol:

Opublikowano

swietny pomysl by pokazywac fotke auta na trawie to jedno, a druga sprawa skad mamy wiedziec, o ile masz obnizone auto

Co dopostow kolego, sam jezdze na 17 225/45 przod i autko jest na sprezynach h&r fioletowe lub rozowe ( ciezko zdecydowac- taki nijaki ten kolor :mrgreen: ) z tego co sie dowiadywalem to - 60,niestety kupilem autko na takim zawiasie i stwierdzam ze w Kraku jest MASAKRA :duh: z ta konfiguracja. NIE POLECAM

Jak ktos pisal, problemy z parkowaniem na kraweznikach :? , wieszanie sie na progach :oops: , a po zimie na 15'' polowy oslon nie mam :mad2: . Na szczescie zdjelem sam ta pod zderzakiem.

W przyszlym tygodniu zmieniam amory i zastanawiam sie nad b6+ sprezynki -30mm lub seryjne,co o tym sadzicie, moze ktos wie jak sie sprawdza ta konfiguracja ?????

TYM razem Moja kobieta skrzywdzila moje autko na MAXA- urwała przod na Grand Cheerokim.... :-( Na pocieszenie M3:-)))
Opublikowano

a jakie ma znaczenie na czym stoi? wystarczy ze bedzie na rownym terenie, obniżenie ocenia sie po tym jak blotnik sie ma do kola a nie jak sie ma prog do ziemi, ale mniejsza z tym.Są magicy którzy tylko spojrzą na auto i wiedza na czym stoi(wysokość spreżyn), i do nich było skierowane pytanie.Odpowiedzi "skad mam wiedzieć nie sa w dobrym stylu".Autko jest obniżone o 60mm, co niektórzy nie mieli problemu zeby to ocenić.

Ps. po krakowie nie da sie z ty jezdzić, to fakt.

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Co mam zastosowac do E30? NIe chce gleby totalnej tylko dobre polaczenie komfort/sport 60/40 to chyba przy duzo co?

Co wybrac olejowe amory czy gazowe?

jeden kolo polecil mi Bilsteiny B6+sprezyny Eibacha.

CO Wy na to?

Moj braciak ma taczke w E30-bilstein (nie wiem jaki)+H&R

Co czego wymagam od zawiechy to amortyzacje przy kazdym niemal dolku a nie dobicia i belkotliwa droga w czasie jazdy. Zaakceptuje brak mozliwosci napicia sie w czasie jazdy.

Autem bede ganial po Anglii, tu sa drogi lepsze niz w PL ale nie takie jak w Niemczech, Szwajcarii czy Francji, bo tam to nawet lokalne sa super.

pozdro dla wszystkich