Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam a mianowicie po wymianie sprzęgła LUK od razu pojawił się taki dźwięk jak na filmiku

to nie moje autko na filmie ale od 2 tyś słychać identycznie.....dźwięk wydobywa sie na łączeniu skrzyni z silnikiem i meczy ucho w kabinie nasila sie synchronicznie wraz z obrotami

wymieniłem olej na castrol edge, nowe łożysko igielkowe ori z serwisu, nowy dwumas LUK, brak jakich kolwiek błędów

i dalej pomysłów brak a kasiora ucieka miedzy palcami i aż sie jeździć nie chce...

Opublikowano

Wygląda na łożysko w skrzyni biegów.

Czy odgłos jest też na luzie,czy tylko w czasie jazdy,czy na wszystkich biegach.

Co się dzieje gdy wciśnie się sprzęgło?

Podaj więcej informacji.

Opublikowano
Dźwiek jest bez wzgledu czy na luzie czy na biegu i czy ze sprzeglem czy bez. Bralem pod uwage tez lozysko w skrzyni bo tak wszystko nowe. Zastanawiam sie tylko czy to nie wada sprzegla bo od razu po wymianie byl ten dźwięk i niestety nasila sie powoli
Opublikowano (edytowane)
Dźwiek jest bez wzgledu czy na luzie czy na biegu i czy ze sprzeglem czy bez.

Jeśli jest tak ,że hałasuje zawsze,to nie jest to ani skrzynia ,ani sprzęgło,jedyną rzeczą która się tych momentach obraca (pracuje) to koło dwumasowe,oraz łożysko igiełkowe

Edytowane przez maniura
Opublikowano
dałem do regeneracji rozrusznik zeby mi łozyska wymienili i zareklamowałem sprzegło łożysko w skrzyni jest równiez okey
  • 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
wysłał mi żekomo dobre sprzegło ze swojego 330ci ale było dojechane. wczesniej zgodzil sie ze jak cos nie tak to mogę odesłać ,więc tak zrobilem a potem kontakt się urwał ...
Opublikowano
Bo zabije śmiechem... Trochę powagi!!!! po pierwsze odesłałeś na mój adres czy do kuriera????Tego już nie napiszesz że wysłałeś na firmę nadająca a nie na mój adres... to jak o dziwo mam mieć fizycznie sprzęgło?? Po drugie urwał się bo przecież dobrze wiesz jaka mam prace i tel prywatny jest po za możliwością odbioru!!!! Masz 15 lat czy jak??? Jakoś każdy zadowolony jest z transakcji tylko ty masz ćwieka w *upie
Opublikowano
Podczas rozmowy pytalem sie czy wyslac sprzeglo na adres z kad bylo nadane . Powiedziales tak na adres z kad bylo nadane. Innego adresu nie mialem . To twoja wina jesli bylo wyslane gdzies indziej
Opublikowano
Bo zabije śmiechem... Trochę powagi!!!! po pierwsze odesłałeś na mój adres czy do kuriera????Tego już nie napiszesz że wysłałeś na firmę nadająca a nie na mój adres... to jak o dziwo mam mieć fizycznie sprzęgło?? Po drugie urwał się bo przecież dobrze wiesz jaka mam prace i tel prywatny jest po za możliwością odbioru!!!! Masz 15 lat czy jak??? Jakoś każdy zadowolony jest z transakcji tylko ty masz ćwieka w *upie

Jeśli kazałeś dać na ten adres co było nadane i są dalej problemy to się dogadajcie. TO jest otwarte forum, korzystasz z niego to bądź uczciwy, podaj adres i zwróć mu kasę.

Bo inaczej z forum zrobi się jeden wielki kibel.