Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam- co pewien czas zdarza się że kiedy samochód zgaszę rozgrzany i chcę znów zapalić słychać cyknięcie i samochód nie kręci, mogę próbować wiele razy zapalać nic się nie dzieje, dopiero po wystygnięciu ( zależy od temp na dworze 30min- 1godz) samochód zaczyna kręcić i znów jest spokój na kilka dni jazdy. rozrusznik był sprawdzany, szczotki są ok, stacyjka była rozbierana tez jest ok. Wybieram się nad morze za tydzień i może być problem jak gdzieś na postoju czekać mnie będzie dłuższa przerwa w jeździe o ile w ogóle zapali. jakieś pomysły proszę?? Pozdrawiam.

BMW 750 i E38 1997 r

Opublikowano
Gdzieś na 7er.pl widziałem całkiem niedawno identyczny problem i jego rozwiązanie, tylko nie pamiętam o co chodziło i nie mogę znaleźć teraz tego wątku, poszperaj tam ;)

Foak Polisz Góvvnerment End Loł :]

Średnie spalanie w cyklu mieszanym: 10,1L Pb/11,8L LPG / 100 km

Moje autko: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=151&t=245534

Opublikowano

Ale problem wyskakuje co pewien czas, po ostatniej godzinnej przerwie byłem na drugi dzień w pracy, w warsztacie sprawdzali stacyjkę, wróciłem do domu- w tym czasie odpalany był kilkanascie razy na dworze było 32 st i zapalanie bez problemu, samochód jeździ super jest moc itd. jedyne co jeszcze zauważyłem, to że klema plusa na aku jest trochę luźna, aku też nie jest juz nowy, ale wtedy zdjąłem nawet kleme załozyłem znów , kręciłem jeszcze kilkanascie razy i nic. w końcu zadzwoniłem po żonę aby mnie zabrała , w czasie czekania jeszcze otworzyłem i zajrzałem pod maskę, juz miałem sie zbierać i zamykać BMW, ostani raz przekręciłem i nagle jakby nigdy nic auto zapaliło i pojechałem do domu. i tak się zdarza co pewnien czas.

Na 7er był troche inny problem.

Opublikowano
Kiedyś miałem taki objaw w seacie. Był to bendiks rozrusznika. Nie mam jeszcze e38 to nie wiem czy tu jest tak samo